BRÅK: Kampene i gresk 1. divisjon fotball er stoppet en uke som følge av den siste tidens supporterbråk. Foto:  EPA/PANAGIOTIS
BRÅK: Kampene i gresk 1. divisjon fotball er stoppet en uke som følge av den siste tidens supporterbråk. Foto: EPA/PANAGIOTISVis mer

Kamper i Hellas stoppet i ei uke etter supporterbråk

I 1. divisjon.

Kampene i gresk 1. divisjon fotball er stoppet en uke som følge av den siste tidens supporterbråk.

Det opplyste greske myndigheter onsdag kveld. Tidligere på dagen var det blitt meldt at all profesjonell fotball i landet var utsatt på ubestemt tid, men etter et møte med statsminister Alexis Tsipras sa sportsminister Stavros Kontonis at det bare gjelder toppserien, og at man vil evaluere situasjonen igjen om en uke.

- Under de rådende omstendigheter er det umulig å spille toppseriekamper denne helgen, sa Kontonis.

Beslutningen kommer som følge av bråket som skjemmet Aten-derbyet mellom Olympiakos og Panathinaikos i helgen. Omar Elabdellaoui og Olympiakos tapte kampen 1-2, men det var fansens oppførsel som sto i sentrum etter kampslutt.

Stygge scener Rett før annen omgang skulle starte ble et bluss kastet inn på banen. Det traff Olympiakos' sveitsiske midtbanespiller Pajtim Kasami i skulderen. Til alt hell ble ikke spilleren skadd.

Kampen ble utsatt i mange minutter i påvente av at stemningen skulle roe seg ned. Senere ble en stol kastet mot Olympiakos-trener Vitor Pereira, uten at han ble truffet. Deretter tok rundt 50 Panathinaikos-supportere seg inn på banen for å jage bort portugiseren.

Nå får bråket konsekvenser. Det greske regjeringspartiet Syriza ønsker å få bukt med supportervolden.

- Vi har en regjering som vil ta denne saken opp til diskusjon og innføre lover relatert til dette, sa toppseriens president Giorgos Borovilos onsdag.

Krever tiltak - Myndighetene er fast bestemt på å bekjempe volden. Vi kommer til å møte fotballens ledere igjen neste onsdag og se hva de har gjort av tiltakene de lovet å innføre. Om situasjonen er uendret, vil vi forlenge stansen i seriespillet, sa Kontonis.

Tirsdag endte et styremøte i toppserien i kaos da presidentene i Olympiakos (Evangelos Marinakis) og Panathinaikos (Giannis Alafouzos) havnet i åpen krangel med påstander om voldsbruk mellom deres delegasjoner til møtet.

- Vi ble overfalt. Marinakis kastet et glass vann på meg, og livvakten hans slo min visepresident til blods, påsto Alafouzos etterpå.

(NTB)