Kamper i november?

Hvis fotballstreiken blir langvarig, kan det bli tippeligafotball langt ut i november.

- Kampene vil da gå midt i uka i flomlys. Ingen søndager er ledige for utsatte kamper. Begrensningen på høsten er at ikke alle klubbene har flomlys. På Melløs i Moss, Nadderud og Bryne kan det bare spilles i dagslys, sier Dag Vestlund, arrangementsansvarlig i Norges Fotballforbund (NFF) til Dagbladet.

Ingen reservedatoer

Spørsmålet om hvordan de utsatte kampene skal tas igjen, avhenger av lengden på konflikten.

- Det er så mange ukjente faktorer, blant annet hvem som skal delta i E-cupen, hvem som avanserer derfra og hvem som går videre i den hjemlige cupen. Blir det med én utsatt serierunde, skal det gå greit. Selv om vi ikke har satt opp noen reservedatoer, sier Dag Vestlund.

Paradoks

Jo fortere de norske klubbene ryker ut av Champions League og UEFA-cupen, desto større sjanse for at tippeligaen kan bli avviklet innen vinteren.

- Da frigjøres en del midtukerunder, sier Vestlund.

Rosenborg, Lillestrøm, Viking, Stabæk og Brann er Fotball-Norges håp i henholdsvis Champions League (RBK/LSK) og UEFA-cupen (Viking/Stabæk/Brann). Slår de til, noe alle selvfølgelig håper, skaper de samtidig store problemer i letingen etter datoer til de utsatte kampene. Hvis fotballstreiken blir langvarig, kan det bli tippeligafotball langt ut i november.

Ikke fotballferien

Det blir ikke aktuelt å spille tippeligarunder i fotballferien. 14. serierunde er 30. juni, første runde i høstsesongen 20. juli.

- 1. divisjon har kamper 7. og 14. juli, de to helgene før tippeligaen er tilbake. Hvis konflikten blir langvarig, må vi bruke alt vi har av datoer. Det kan bli en vanskelig jobb å gjøre alle til lags. Vi har jo også landskamper å ta hensyn til, sier Dag Vestlund.