Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kampfiksing i Champions League

UEFA har gitt mistenkt-liste til politiet.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har gitt politiet en liste med 26 kamper som kan være fikset av asiatiske spillesyndikater, skriver ukemagasinet Der Spiegel.

På lista finnes mesterligakvalifiseringskamper, UEFA-cupkamper og en EM-kvalifiseringskamp.

UEFA-president Michel Platini bekreftet senere at 15 kamper er under etterforskning.

– Vi samarbeider med Europol. Vi diskuterte problemet med EU under konferansen om vold i idretten, og neste år vil vi sammen med EU avholde en konferanse om korrupsjon og hvitvasking av penger i idretten, sa Platini til Welt am Sonntag.

Der Spiegel har fått tilgang til den inntil lørdag hemmelige listen. 15 av kampene ble ifølge bladet spilt denne sesongen, de 11 øvrige i tiden mellom juli 2005 og november 2006.

Fem UEFA-ledere skal i november ha reist til Haag for å gi det internasjonale etterforskningsorganet Europol en 96-siders rapport om mistankene.

Varsling

– For et drøyt år siden, innførte UEFA et varslingssystem for å få greie på uvanlige spillmønstre, og vi inngikk samarbeid med politiet. Vi er i år blitt gjort oppmerksom på uvanlig spill på en del kamper i kvalifiseringen til våre klubbturneringer, heter det i en uttalelse på UEFAs nettsted.

– Vi kommer til å fortsette denne overvåkingen, og vi vil treffe disiplinærtiltak der det viser seg berettiget.

ADVARER: Michel Platini frykter kampfiksing for rike gamblnigsyndikater er utbredt i deler av europeisk fotball. Foto: SCANPIX
ADVARER: Michel Platini frykter kampfiksing for rike gamblnigsyndikater er utbredt i deler av europeisk fotball. Foto: SCANPIX Vis mer

UEFA gjør det klart at ingen EM-kvalifiseringskamper er under etterforskning.

Ifølge Der Spiegel antas det at spillsyndikater i Asia står bak forsøkene på å manipulere kampresultater, og at det særlig gjelder kamper med lag fra Øst- eller Sørøst-Europa.

Der Spiegel nevner på sitt nettsted spesielt Bulgaria, Georgia, Serbia, Kroatia og de baltiske landene, men oppgir ikke enkeltkamper.

Av kampene på lista Der Spiegel refererer til er 12 UEFA-cupkvalifisering, 3 mesterligakvalifisering, 8 intertotocup, 2 UEFA-cup og 1 EM-kvalifisering.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling