- Kampfiksing i Champions League

UEFA har gitt mistenkt-liste til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har gitt politiet en liste med 26 kamper som kan være fikset av asiatiske spillesyndikater, skriver ukemagasinet Der Spiegel.

På lista finnes mesterligakvalifiseringskamper, UEFA-cupkamper og en EM-kvalifiseringskamp.

UEFA-president Michel Platini bekreftet senere at 15 kamper er under etterforskning.

– Vi samarbeider med Europol. Vi diskuterte problemet med EU under konferansen om vold i idretten, og neste år vil vi sammen med EU avholde en konferanse om korrupsjon og hvitvasking av penger i idretten, sa Platini til Welt am Sonntag. Der Spiegel har fått tilgang til den inntil lørdag hemmelige listen. 15 av kampene ble ifølge bladet spilt denne sesongen, de 11 øvrige i tiden mellom juli 2005 og november 2006.

Fem UEFA-ledere skal i november ha reist til Haag for å gi det internasjonale etterforskningsorganet Europol en 96-siders rapport om mistankene.

Varsling

– For et drøyt år siden, innførte UEFA et varslingssystem for å få greie på uvanlige spillmønstre, og vi inngikk samarbeid med politiet. Vi er i år blitt gjort oppmerksom på uvanlig spill på en del kamper i kvalifiseringen til våre klubbturneringer, heter det i en uttalelse på UEFAs nettsted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer