Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mistenker kampfiksing i Sverige

Kampfiksing i Sverige: 19 kamper sannsynligvis avgjort med juks

Sveriges fotballforbund (SFF) har avdekket flere svært mistenkelige utfall i kamper denne sesongen. Politiet er koblet inn.

KAMPFIKSING I SVERIGE: 19 kamper har sannsligvis blitt avgjort med juks. Bildet er et illustrasjonsbilde. Maja Suslin / NTB Scanpix
KAMPFIKSING I SVERIGE: 19 kamper har sannsligvis blitt avgjort med juks. Bildet er et illustrasjonsbilde. Maja Suslin / NTB Scanpix Vis mer

SFF har gransket 47 oppgjør fra i år ekstra nøye. 19 av disse anses som sannsynlig eller svært sannsynlig å ha blitt manipulert resultatmessig. Dette skal være gjort for å sikre gamblere «sikre» gevinster.

Omtrent 15 av kampene blir trolig gjenstand for etterforskning av politiet.

HYLLES: Den norske utenlandsproffen Mats Solheim ble hyllet av en fullsatt Tele2 Arena da han tok farvel med sin svenske klubb Hammarby. Reporter: Kristoffer Løkås. Video: Hammarby IF Vis mer

Kampene er fra nivå én til fire. – Dette er helt klart meget alvorlig. Dessverre skiller ikke dette året seg så mye ut fra andre. Det har ligget omkring disse nivåene de siste årene i svensk fotball, sier Johan Claesson i det svenske fotballforbundet til nyhetsbyrået TT.

– Det vi merker et at vi får flere tips og mer informasjon rundt dette.

I flesteparten av de aktuelle svenske kampene, skal det ha vært levert unormalt mange spill på at det skulle lages fire mål eller flere.

Fiksing av kamper innen idretten er ingen ny ting. Allerede i 1906 skal en kampserie i amerikansk fotball ha blitt rigget.

Mandag ble tolv personer anholdt i Bosnia. De er mistenkt for å stå bak kampfiksing i landets 1. divisjon i fotball.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media