Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball:

Kampfiksingskandale i Sverige: AIK-kamp utsatt

- Et angrep.

- ANGREP PÅ FOTBALLEN: En Allsvenskan-kamp er utsatt etter forsøk på kampfiksing. Her ved generalsekretær Håkan Sjöstrand i Det svenske fotballforbundet. Foto: Pontus Lundahl / TT 
- ANGREP PÅ FOTBALLEN: En Allsvenskan-kamp er utsatt etter forsøk på kampfiksing. Her ved generalsekretær Håkan Sjöstrand i Det svenske fotballforbundet. Foto: Pontus Lundahl / TT  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kampen mellom AIK og IFK Göteborg i Allsvenskan er utsatt på grunn av forsøk på kampfiksing.

Det bekrefter Det svenske fotballforbundet.

- Dette er en veldig alvorlig angrep på svensk fotball og det kommer vi aldri, aldri til å akseptere, sier Håkan Sjöstrand, generalsekretær i Det svenske fotballforbundet.

Forbundet opplyser at en AIK-spiller ble kontaktet av en såkalt kampfikser som tilbød en stor sum. Denne kampfikseren skal ha kommet med trusler og krav om at fotballspilleren skulle underprestere i kveldens kamp mot IFK Göteborg.

IFK Göteborg har nordmennene Thomas Rogne og Henrik Bjørdal i troppen. Mikkel Diskerud spiller også i klubben.

Saken er også under etterforskning av svensk politi.

- Utgangspunktet for alle våre kamper er at det skal være sikkert og det skal avgjøres på en sportslig måte. Ut fra den informasjonen vi har, kan vi ikke garantere at kampen IFK Göteborg och AIK er sikker, sier Sjöstrand.

Avgjørelsen om å utsette kampen får støtte.

- Jeg har stor forståelse for at de tar denne beslutningen, sier IFK-formann Frank Andersson.

- Dette med pengespill og trusler tar hele idrettsbevegelsen som gissel. Det er ikke bare fotballen, men hele idrettsbevegelsen og våre verdier som rammes, sier Andersson videre.

Ifølge Expressen skal det ha vært en IFK Göteborg-målvakt som ble truet av en kampfikser.

Generalsekretær Sjöstrand snakket også direkte mot personene som forsøkte å ramme kampen.

- Vi skal jage dere. Vi skal identifisere dere. Vi vil ikke ha dere i svensk fotball, sier Sjöstrand på en pressekonferanse ie