NY RUNDE. Aktor Asbjørg Lykkjen og Christian Stenberg gjør seg klare for en ny runde om kampfiksing. Aktoratet anker samtlige dommer og frifinnelser. Foto: NTB/Scanpix.
NY RUNDE. Aktor Asbjørg Lykkjen og Christian Stenberg gjør seg klare for en ny runde om kampfiksing. Aktoratet anker samtlige dommer og frifinnelser. Foto: NTB/Scanpix.Vis mer

Kampfiksingssaken: - Retten tok ikke alvoret

Aktor mener at alt ble feil og anker dommer og frifinnelser.

(Dagbladet): Aktor Asbjørg Lykkjen mener at tingretten ikke tok alvoret i kampfiksingssaken inn over seg.

I dag ble det kjent at aktoratet anker samtlige dommer og frifinnelser i saken.

Tre fotballspillere ble dømt for kampfiksing, samt en av to bakmenn som skal ha stått for regien i kampfiksing av to fotballkamper i norsk 2. divisjon.

- Straffeutmålingen er for lav. Retten har lagt simpel korrupsjon og ikke grov korrupsjon til grunn. Det mener aktoratet er feil, sier Asbjørg Lykkjen til Dagbladet.

Hun mener at retten har tatt for stor hensyn til størrelsen på beløpene, som de dømte spillerne har erkjent å ha mottatt. Og ikke alvorlighetsgraden i å ha bidratt til å manipulere resultatet i to fotballkamper i 2012.

- Konsekvensene ved kampfiksing forgrener seg utover bare det å manipulere resultatet av kamper.  Tilliten til idretten, rekrutteringen til idretten og ikke minst sponsordelen blir berørt, sier Lykkjen.

Hun forteller til Dagbladet at aktoratet også ble overrasket over frifinnelsen av to av de tiltalte fotballspillerne.

- Ja, det overrasket meg. Aktoratet mener at bevisene er tilstrekkelige til domfellelse også overfor disse to, sier Lykkjen.

En av de to bakmennene ble også frikjent og bare dømt for norkotikabesittelse, som ble oppdaget under en ransakelse på bopelen i forbindelse med siktelsen om kampfiksing.

Dette mener også aktoratet er feil.

Nå er det opp til lagmannsretten å godkjenne anken til aktoratet for at saken skal komme opp på nytt.

- Jeg føler meg ganske trygg på det, sier Asbjørg Lykkjen.

Samtlige dømte har allerede anket.