Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kampfiksingssaken har gitt Follo sponsorsuksess

- Bedrifter vil identifisere seg med vår fair play-profil.

SPONSORJUBEL: Styreleder Ole Bjørn Fausa i Follo fotballklubb forteller at klubben opplever suksess på sponsorfronten etter kampfiksinsskandalen der tre av klubbens spillere er siktet. Foto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
SPONSORJUBEL: Styreleder Ole Bjørn Fausa i Follo fotballklubb forteller at klubben opplever suksess på sponsorfronten etter kampfiksinsskandalen der tre av klubbens spillere er siktet. Foto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Tre spillere er siktet for kampfiksing. Likevel er Follo blitt et yndet objekt for sponsorene.

- De kunne snudd ryggen til oss. Men bare en uke etter at saken ble kjent, tok en lokal bedrift kontakt. Nå er vi i dialog med to nasjonale selskaper i milliardklassen, sier styreleder Ole Bjørn Fausa til Dagbladet.

Den lokale bedriften Plateteknikk AS kom inn med et sekssifret beløp. Fausa vil ikke gå i detaljer om avtalene det nå forhandles om. Men han innrømmer at det kan virke paradoksalt at sponsorer finner Follo attraktiv.

Fausa sier:

- Vi gikk selv til fotballforbundet da mistanken om kampfiksing dukket opp. Holdningen vi har hatt til dette, og profilen med fair play, er noe mange bedrifter ønsker å identifisere seg med.

Klart i november Follos generalsponsor er Skeidar. Klubben har også flere andre partnere, som fortsatt støtter opp i den vanskelige tida.

Tre av spillerne er siktet i kampfiksingssaken. Det samme er en spiller i Asker. Mistanken oppsto da de to klubbene var involvert i overraskende resultater 24. juni. Follo gikk fra 3-0-ledelse til 3-4 mot Østsida på kort tid. Asker tapte 1-7 for Frigg.

Også en tippekommisjonær i Oslo er siktet. Ifølge politiadvokat Ragnvald Brekke vil saken være ferdig etterforsket i månedsskiftet oktober/november.

- Da skal vi levere en innstilling til stadsadvokaten, opplyser Brekke til Dagbladet.

Etter anmodning fra fotballforbundet, spiller de siktede i Follo ingen kamper. Likevel går det så det suser sportslig. Det skandalerammede laget har inntatt tabelltoppen i 2. divisjon. I ettermiddag venter Moss borte.

Mange talenter - Det er fantastisk, sier Fausa om prestasjonene på banen.

- Noen spillere blir bedre når det blåser litt. Dette kjennetegner også idrettsutøvere som kommer langt. Vi er en klubb som produserer mange unge talenter. Folk i trenerapparatet har internasjonal erfaring.

Politiet etterforsker om de siktede spillerne har overtrådt bestemmelsene om grov korrupsjon. Blir de funnet skyldige, er strafferammen opptil ti års fengsel.

Follo spilte cupfinale mot Strømsgodset, og tapte 2-0, så seint som i 2010. Med nye sponsorer på laget, og spillere som har reist seg gjennom flammene, håper laget nå på opprykk fra 2. divisjon.

- Vi avventer etterforskningen med interesse, sier styreleder Fausa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media