Kampgløden til Ungarn må knuses

Imponerte Pettersen kraftig i går.

• Dagbladet.no følger Norge - Ungarn direkte klokka 20.15!

KIEL (Dagbladet.no): Da det gjensto fire minutter av kampen mellom Ungarn og Danmark i går kveld, ledet danskene med fire mål.

Så scoret ungarerne seks på rappen, og de vant til slutt med ett mål.

Denne snuoperasjonen viste at Norge går en tøff kamp i møte i Ostseehalle.

- De viste en veldig bra moral og kampglød. Det var overraskende at de sto på sånn, sier landslagssjef Gunnar Pettersen til Dagbladet.no

Dødens gruppe

- Med et sånt kampbilde taper du én av 100 ganger, sier GP.

Tre av lagene i Norges gruppe kan gå videre til mellomrunden i VM. Hvis Ungarn vinner i kveld, er de sikret avansement og også maks-uttellingen på to poeng inn i den neste runden.

Kampgløden til Ungarn må knuses

- Jeg håpet på dansk seier. Det hadde vært mest gunstig for oss, for da hadde vi gått videre med seier i kveld, sier Gunnar Pettersen.

Hvis Norge vinner mot Ungarn vil det først i siste kamp blir avgjort hvem som går videre.

Da kan det faktisk bli nærmest dødt løp, hvor både Norge, Ungarn og Danmark har fire poeng - hvis danskene slår oss. Den interne målforskjellen disse tre lagene imellom vil da avgjøre hvem som blir med videre til Mannheim.

Mangler to stjerner

Ungarn mangler de to stjernene Daniel Buday (playmaker) og Carlos Perez (6,2 mål i snitt på landslaget) i mesterskapet, som begge er skadd.

Det så imidlertid ikke ut som de var veldig savnet da det dro seg til mot slutten av kampen mot Danmark.

- Ungarn er gode på distanseskudd. For oss blir forsvarsspillet veldig viktig, og at vi da får kjørt mye kontra, sier Pettersen.

Steinar Ege kommer til å starte kveldens kamp, og Ole Erevik starter på benken. Lars Olav Olaussen står over, det gjør også Bjarte Myrhol (lårskade) og Lars Erik Bjørnsen (ikke meldt inn til gruppespillet).

• Dagbladet.no følger Norge - Ungarn direkte klokka 20.15!

FULGTE DRAMAET: Gunnar Pettersen fulgte med fra tribunen da Ungarn slo Danmark i går kveld.