Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kampsportstjernen «Magical Ray» lever av å slåss

Nå har hyrdestunden med dama satt ham ut av spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som utøver av kampsporten MMA er Ray Elbe (30) vant til hard medfart.

Men slagene og sparkene fra sportsarenaen er ingenting mot skadene han pådro seg etter en hyrdestund med kjæresten 3. desember.

På Youtube og sin egen blogg forteller Elbe, også kjent som «Magical Ray», om de grusomme smertene etter at han pådro seg penisbrudd.

Besvimte av smerter - Jeg spratt ut av det intime øyeblikket mens det sprutet blod fra skrittet mitt. Jeg prøvde å løpe til dusjen, og kjente at jeg mistet bevisstheten, sier han i videoen.

I videoen over kan du se Elbe forklare med egne ord hvordan han pådro seg skaden.

Tilbake i senga besvimte han, og falt. Han endte opp med skader på flere tenner, og måtte sy ti sting i haka.

Vil hjelpe andre Elbe, som for tida jobber som instruktør i brasiliansk jiu-jitsu i Malaysia, er kjent fra sesong ni av tv-serien «Ultimate Fighter». Selv om han er relativt ukjent, går nå historien hans verden rundt og gjengis hyppig i humoristiske ordelag.

- Til dere som synes dette er morsomt; jeg har også ledd av situasjonen. Og til dere som har sendt meg e-poster med støtte, vil jeg bare si at jeg setter stor pris på det, sier han i videoen.

Skaden gjør at han ikke kan tisse normalt på flere uker, og han må bruke anti-ereksjonspiller ei stund framover. Likevel forventer legene at han kommer til å bli helt frisk.

Har vært uheldig MMA-utøveren sier likevel det er sårende at skaden ikke blir tatt mer alvorlig. Han går åpent ut med sin historie for å kunne være til hjelp for andre som havner i samme situasjon.

- I penis er det to svamplegemer som ligger inntil hverandre som to sigarer. De fylles med blod ved reisning, sånn at penis blir stiv og hard. Får man en knekk på penis, kan en kraftig bindevevshinne ryke, sier Rolf Wahlqvist, seksjonsoverlege ved avdeling for urologi ved Oslo Universitetssykehus, til Dagbladet.

Skaden kjennetegnes ved at penis blir blålig, og ved at det kommer et smell.

- Er man riktig uheldig, og penis blir bøyd bakover, kan urinrøret ryke. Det høres ut som om han har vært blant mindretallet, som også har fått brudd på urinrøret. Den største faren i de tilfellene, er at man ikke får tisset. En sånn skade må repareres, sier han.

Wahlqvist sier skaden skal opereres innen et døgn. Deretter tar det opptil to måneder før skaden er leget, og pasientene anbefales å vente mellom seks og åtte uker med å ha sex.

- Har lært ei lekse Han forteller at de ved Oslo universitetssykehus, Aker operer noen få slike tilfeller årlig.

- Det er visse samleiestillinger som er spesielt utsatt, som når kvinnen sitter på topp, sier han. 

Elbe selv sier han har lært ei lekse etter hendelsen.

- Sikker sex handler ikke bare om å bruke kondom, sier han.

BLE INNLAGT: Ray Elbe ble innlagt på sykehus etter skaden han pådro seg, men er nå skrevet ut igjen. Foto: Twitter / @rayelbe
BLE INNLAGT: Ray Elbe ble innlagt på sykehus etter skaden han pådro seg, men er nå skrevet ut igjen. Foto: Twitter / @rayelbe Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!