- Kan absolutt bli verdens beste

Anders Jacobsen trekker fram sjøltillit og ro som to av Tom Hildes største styrker som skihopper.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet.no): Unggutten Tom Hilde er i dag i akkurat samme posisjon som Anders Jacobsen var på 1. nyttårsdag i fjor:

På fjerdeplass foran nyttårshopprennet i Hoppuka. Jacobsen vant etter hvert hele greia, og han mener Hilde har et enda bedre utgangspunkt enn det han sjøl hadde.

- Tom klarer seg bra. I motsetning til meg, fikk han et læreår før han havnet i sentrum for alles oppmerksomhet. Så han stiller godt forberedt, sier Jacobsen til Dagbladet.no, med henvisning til at han sjøl ble litt overumplet av alt oppstyret.

- Sjøltillit og høy stressterskel

I møter med presse og publikum virker Hilde usedvanlig rolig, og Jacobsen tror nettopp dette er en av hans aller største styrker som skihopper.

- Han har stor sjøltillit - og i tillegg lar han seg sjelden stresse. Dette er en stor styrke for ham, framhever Jacobsen.

20 år gammel er Hilde allerede en kandidat til pallen i den pågående tysk-østerrikske hoppuka, iallfall ifølge landslagssjef Mika Kojonkoski.

Men Jacobsen mener Asker-guttens potensial slett ikke stopper der.

MYE OPPSTYR: Tom Hilde er Norges største håp under den pågående Hoppuka, men Anders Jacobsen - som opplevde det samme i fjor - mener 20-åringen er godt forberedt. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/DAGBLADET
MYE OPPSTYR: Tom Hilde er Norges største håp under den pågående Hoppuka, men Anders Jacobsen - som opplevde det samme i fjor - mener 20-åringen er godt forberedt. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/DAGBLADET Vis mer

- Jeg tror absolutt at Tom kan bli verdens beste skihopper, ja, svarer Jacobsen.
 
Sjøl er han på 8.-plass foran renn to i det de tyskspråklige kaller Vierschanzentournee.

- Jeg merker framgangen, men har ingen forhåpninger om å kjempe om sammenlagtseieren i år, sier rolige og ydmyke Jacobsen.

- Deilig å få skryt

Hilde setter på sin side stor pris på skryten fra landslagskollegaen.

- For meg er det fantastisk deilig å lese at han sier til pressen at han har tro på meg, sier Hilde til Dagbladet.no, og innrømmer at han kan bli litt oppesen når det går bra.

- Jeg kan nok bli litt cocky da, ja, smiler Tom Hilde.

- Han er en liten jypling fra Asker, smiler Anders Jacobsen.

Så gjenstår det å se om Hilde kan kopiere noe av Jacobsens suksess fra i fjor (Jacobsen endte på femteplass i nyttårshopprennet under den forrige Hoppuka).

- Kan absolutt bli verdens beste
<B>TROR IKKE PÅ TOPPLASSERING:</B> Men Anders Jacobsen gleder over at han stadig blir bedre og bedre i hoppbakken.
<B>LITE STRESSET OG MED STOR SJØLTILLIT:</B> Dette er to av Tom Hildes største styrker som skihopper, ifølge Anders Jacobsen.