Kan alle fotballkamper være slik?

Målkalas i fantastisk oppgjør mellom Barcelona og Real Madrid.

Barcelona - Real Madrid 3-3
(2-2)

(Dagbladet.no): Med tre mål i løpet av de første 12 minuttene, finspill og grisespill om hverandre, og en utrolig spenning kampen gjennom, var kampen mellom Barcelona og Real Madrid det fotballelskere oftest bare kan drømme om.

Da Lionel Messi sikret sitt hat-trick på overtid for et Barcelona som hadde spilt en omgang med 10 mann, var kvelden komplett.

Begge lag ga en oppvisning i hva fotball kan være på sitt aller beste, og det var kanskje fotballen som seiret da begge lag kunne forlate Camp Nou med ett poeng hver. 

Utvisning

Men det var nære på at ikke hjemmelagets klønete forsvarsspiller Oleguer ødela kvelden for Ronaldinho og gjengen. Med Barcelona i førersetet på stillingen 2-2, bare minutter før pause, pådro han seg sitt andre gule kort for dagen og reduserte hjemmelaget til ti mann. Det skulle Barca få angre på i andre omgang.

Begge lag har opplevd store skuffelser den siste uka, med bitre avskjeder med Mesterligaen. Kveldens kamp var helt avgjørende for årets seriespill. Verken Barcas Frank Rijkaard eller Madrids Fabio Capello ville sitte trygt i stolen med tap.

Real startet kampen seks poeng bak ligaleder Sevilla, og måtte nesten ha tre poeng for å henge med. Barcelona lå på andreplass, ett bak lederne, og kunne ta over ledelsen før laget fra sør spiller i morgen.

Kjempestart
Men om det var grunn for noen til å starte defensivt, var det ingen som lot seg merke av det. Fabio Capellos menn tok første stikk etter bare fire minutter.

KJEMPEKAMP: Verken Barcelona eller Real Madrid ønsket seg uavgjort før dagens kamp, men etter at Lionel Messi og Barca hentet inn tre Real-ledelser, ble det poengdeling. Her kjemper Sergio Ramos og Samuel Etoo om ballen. Foto: SCANPIX
KJEMPEKAMP: Verken Barcelona eller Real Madrid ønsket seg uavgjort før dagens kamp, men etter at Lionel Messi og Barca hentet inn tre Real-ledelser, ble det poengdeling. Her kjemper Sergio Ramos og Samuel Etoo om ballen. Foto: SCANPIX Vis mer

Thuram klarerte rett i beina på Van Nistelrooy, som satt ballen kaldt i hjørnet fra 16 meter, og ga en forsmak på det resten av kvelden skulle by på.

Etoo holdt på å svare i duellen mellom superspissene, med en scoring i det tiende minutt, men keeper Ilker Casillas reddet.

Det gjorde han ikke da Barca rullet opp to minutter senere. Til slutt ble det unge Lionel Messi som fikk sjansen til å avsluttet det vakre angrepet med en flott innsidepasning i nettet.

Ett minutt senere var det duket for straffespartk i et åpningskvarter av de helt skjeldne. Van Nistelrooy er sikrere enn banken fra elleve meter, og førte lett bortelaget til ny ledelse.

Barcelona skapte sjanser igjen rett fra avspark, og før det hadde gått fem minutter, hadde Etoo en sjanse de nesten 100 000 tilskuerne på tribunen var sikre på at han skulle sette.

Alene med keeper skulle han bare trille ballen i lengste hjørnet, men nok en gang var Casillas i veien.

Bommet ikke

Etter 22 minutter kunne ingen stoppe Messi. Han kom på en retur i feltet, og sendte avgårde en volley opp i nettaket. Barcelona kjørte på med festfotball etter dette, men Real viste seg også farlige på kontringer.

Kan alle fotballkamper være slik?

Andre omgang startet roligere enn den første, men tempoet var likevel høyt. Etter 19 minutter hadde Van Nistelrooy mulighet til å få et fantastisk hat-trick, men Victor Valdes redded utmerket da nederlenderen kom alene gjennom.

Utover i omgangen måtte den unge spanske keeperen vise klasse gang etter gang mot Real-angripere som virkelig begynte å lukte blod.

Stopperduell

Til slutt ble det for mye for Barcelonas forsvar, som ofte viser seg sårbare på dødballer i mot. På et innlegg fra høyre kant var det Sergio Ramos som headet inn et viktig mål for Capello og Real. Ramos ofret alt i duellen med Puyol og stusset inn Reals tredje ledermål for dagen via tverrliggeren.

Barcelona kjempet fortvilet til siste slutt, men det var Real som kom nærmest, med flere gode avslutninger fra Van Nistelrooy. Det var altså før Messi traff igjen på overtid. Fra venstre skar han inn, og knuste tusenvis av Madrid-hjerter.

Kan alle fotballkamper være slik?
MÅLSCORER: Vidunderbarnet Lionel Messi scoret tre mål for Barcelona, som tre ganger hentet inn Reals ledelse.
SKJEBNEKAMP: Fabio Capello har hatt en tøff sesong som trener for Real Madrid, og ville gjerne hatt en seier på Camp Nou.