Økt smittetrykk i Japan:

- Kan avlyse OL

Japanske ledere har inntil nå vært ordknappe om en mulig avlysning av OL. Men nå sås det tvil om lekene er gjennomførbare. Samtidig er Olaf Tufte (44) klokkeklar på at dette er absolutt siste mulighet for ham.

TRUET: Tokyo-OL er truet av en stadig økende smittetrend i Japan under 100 dager før mesterskapet begynner. Foto: AP Photo/Jae C. Hong
TRUET: Tokyo-OL er truet av en stadig økende smittetrend i Japan under 100 dager før mesterskapet begynner. Foto: AP Photo/Jae C. Hong Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi kommer uten tvil til å avlyse om det ikke lenger er mulig, sier den japanske regjeringstoppen, Toshihiro Nikai i et TV-intervju, ifølge nyhetsbyrået Kyodo.

Tidligere denne uka viste nyhetsbyrået Kyodos meningsmåling at 72 prosent av de spurte japanerne ikke ønsker at OL skal holdes som planlagt.

Det har over lang tid vært stor misnøye blant de japanske innbyggerne rundt planene om å arrangere OL som planlagt. Likevel har man holdt på budskapet: Det blir OL.

Men uttalelsen fra Nikai, generalsekretæren i landets regjeringsparti, sår nå tvil om denne planen.

Smittetallene i Japan er igjen stigende og landets medisinske topprådgiver, Shigeru Omi, erkjente tidligere i uka at Japan er inne i sin fjerde bølge i pandemien.

Flere japanske meningsbærere har den siste tida tatt til orde for at sommerens leker må bli avlyst eller utsatt igjen. Men Den internasjonale olympiske komité (IOC) og de lokal arrangørene har til nå stått på sitt.

- Da er jeg førtidspensjonist

I Norge er de norske OL-håpene godt i gang med forberedelsene til lekene som allerede er utsatt med ett år. Snart 45 år gamle Olaf Tufte valgte å satse enda ett år for å få med seg sitt sjuende OL. Nå er han klar på at dette er absolutt siste mulighet for ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer