Kan både bøye og strekke

Daniel Franck (31) vred kneet under trening i Canada før helgen. Nå kan OL stå i fare, men snowboard-esset er positiv.

-   Det passer jo aldri med en skade, men jeg satser på at det skal gå bra, sier Franck til Dagbladet.

Han har akkurat fått betennelsesdempende piller og bandasje på apoteket i Oslo, og skal hjem og hvile seg før mandagens MR-undersøkelse.

-   Jeg skulle jo ikke egentlig komme hjem før til jul, så akkurat nå er huset fullt av håndverkere. Det er bra jeg har mange gode venner, sier han og ler.

Rykket til

Det var under trening i canadiske Whistler Mountain det skjedde. Franck skulle utføre et triks han har gjort flere ganger før, men denne gangen fikk han en vridning i kneet under rotering og landet litt for kjært.

-   Det rykket til i hele kneet, så da jeg landet kastet jeg meg fremover for å dempe fallet. Heldigvis stod fysioterapeuten til det canadiske laget der og fikk tatt en sjekk med en gang, forteller Franck - som fylte 31 år fredag.

Han satte seg umiddelbart på flyet hjem til Norge, og i dag venter nye undersøkelser på Toppidrettssenteret. Han vet ikke hva skaden kan være, men håper ikke det er korsbåndet som har røket.

-   Jeg er ikke kjent med kneskader, men jeg tror ikke det er korsbåndet. Men så vet man jo aldri heller, da. Nå skal jeg til MR-undersøkelse, og jeg håper på å få svar på den så fort som mulig. Jeg må bare ha svar fort.

Deretter følger rehabilitering hjemme i Norge.

God bevegelse

-   Jeg trente rolig på søndag, og det kjennes ikke veldig vondt. Det er stivt, og litt hovent, men ellers har jeg god bevegelse i det. Nå gjenstår det å se hva bildene sier, men jeg regner med at det blir beinhard rehabilitering de neste to ukene, sier Franck.

I fjor pådro snowboardkjøreren seg en nakkeprolaps, og var ute i mange måneder. Han har tidligere uttalt til Dagbladet at det å være skadd var veldig krevende psykisk. Knærne har han derimot aldri skadet før.

-   Jeg har ringt rundt til alle som vet noe om kneskader, og jeg tror de vil ta godt hånd om meg på Olympiatoppen. Jeg har en trygghetsfølelse her i Norge, forklarer Franck.

-   Ikke bekymra

Snowboardsesongen er godt i gang, og Franck gleder seg til OL i Torino i februar. Han mener det skal veldig mye til for at han ikke deltar der.

-   OL betyr veldig mye for meg. Det finnes ingen tilsvarende konkurranse, det er liksom det som gjelder. Derfor ville det være forferdelig trist om denne skaden skulle være alvorlig. Men jeg er ved godt mot og tror det går bra.

Torino-OL blir i så fall snowboardveteranens tredje OL, og selv om han går glipp av noen uker med trening på snø, bekymrer han seg ikke.

-   Jeg er ikke bekymra for OL-plassen min. Jeg har gjort det bra før i år, og har en pall-plassering, så jeg burde være trygg, sier Franck, som har hatt internasjonale pallplasseringer hvert år de siste 12 årene.

STREKK: På vei ut fra apoteket, ser det ikke ut som Daniel Franck sliter med kneplager. I dag skal han til MR-undersøkelse.
BØY: Ned i dosittende med et bredt smil. Knærne til Daniel Franck tåler i hvert fall slike hverdagslige bevegelser.