- Kan bare bli bedre

Langrennsjentene vant i går en verdenscupstafett for sjette gang av sju mulige denne sesongen. Landslagstreneren mener likevel at de bare kan bli bedre.

I går var det den fristilssterke russeren, Julia Tsjepalova, som ble smadret av Hilde G. Pedersen i spurten i Umeå. Seieren var den sjette av sju mulige i stafetter denne sesongen, og befestet langrennsjentenes posisjon på toppen i nasjonscupen.

Ifølge trener Svein Tore Samdal er det langt bedre enn forventet før sesongen.

- Det er over all forventning med vårt unge mannskap. Målet var å bli blant de to beste. Nå leder vi suverent, sier Samdal til Dagbladet.

- Villig

Og det som gleder ham mest, er at det bare kan bli bedre.

- De fleste på laget er under 24 år. Utviklingspotensialet er stort. På utholdenhetstrening mangler de fleste mellom 15- 30 prosent på verdenstoppen, sier Samdal.

Bortsett fra veteranen Hilde G. Pedersen (40) så er ingen av jentene på det norske laget ferdig utviklet som skiløpere. Og det gir dem trygghet.

- Jeg kan bare snakke for meg selv, og jeg vet jeg er den på laget som kanskje har aller mest å gå på, sier Vibeke Skofterud.

- Da jeg slo gjennom for et par år siden, ville jeg at det skulle gå veldig fort å bli best. Men nå har jeg lært meg å være tålmodig. Jeg vet det tar tid å bli best i langrenn, og jeg bare gleder meg til åra framover. Jeg er definitivt villig til å legge ned den jobben som skal til for å greie det, sier Skofterud.

Nå har hele laget begynt den lange prosessen med å få Hilde G. Pedersen til å satse ett år til på VM i Oberstdorf i 2005. Trener Samdal hadde en lang prat med henne under prøve-VM forrige helg, og denne helga har jentene tatt opp tråden.

Liv Grete

- Det betyr så mye å ha Hilde i laget, fordi hun i den formen hun er i nå blir den eneren Bente Skari var i fjor. Så passer hun inn i laget, sier Skofterud.

- Men det er ingen som prøver å overtale henne til noe. Men vi snakker mye sammen, og hun vet at vi gjerne vil ha henne med videre.

Både Skofterud og trener Samdal vil også ha Liv Grete Skjelbreid Poirée med i spesiallangrenn.

- Jeg hadde gjerne sett at Liv Grete kom og prøvde seg i renn mot oss. Det blir spennende å se hvor god hun egentlig er. Er hun god nok så er hun hjertelig velkommen til å gå VM neste år, sier Skofterud. I går kveld satt langrennsjentene i buss fra Umeå til Trondheim der de skal gå sprint i morgen.

- Jeg har fikset to filmer med litt kontraster. Den ene er «What a girl wants», og den andre er «Bad boys», så her er det litt for enhver smak, ler Skofterud.

VINNERTYPER: For sjette gang av sju mulige vant Norge en verdenscupstafett for kvinner. Her blir ankerkvinne Hilde Gjermundshaug Pedersen gratulert av Marit Bjørgen (t.v.) og Vibeke Skofterud.