- Kan bare bli bedre

Langrennsjentene vant i går en verdenscupstafett for sjette gang av sju mulige denne sesongen. Landslagstreneren mener likevel at de bare kan bli bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går var det den fristilssterke russeren, Julia Tsjepalova, som ble smadret av Hilde G. Pedersen i spurten i Umeå. Seieren var den sjette av sju mulige i stafetter denne sesongen, og befestet langrennsjentenes posisjon på toppen i nasjonscupen.

Ifølge trener Svein Tore Samdal er det langt bedre enn forventet før sesongen.

- Det er over all forventning med vårt unge mannskap. Målet var å bli blant de to beste. Nå leder vi suverent, sier Samdal til Dagbladet.

- Villig

Og det som gleder ham mest, er at det bare kan bli bedre.

- De fleste på laget er under 24 år. Utviklingspotensialet er stort. På utholdenhetstrening mangler de fleste mellom 15- 30 prosent på verdenstoppen, sier Samdal.

Bortsett fra veteranen Hilde G. Pedersen (40) så er ingen av jentene på det norske laget ferdig utviklet som skiløpere. Og det gir dem trygghet.

- Jeg kan bare snakke for meg selv, og jeg vet jeg er den på laget som kanskje har aller mest å gå på, sier Vibeke Skofterud.

- Da jeg slo gjennom for et par år siden, ville jeg at det skulle gå veldig fort å bli best. Men nå har jeg lært meg å være tålmodig. Jeg vet det tar tid å bli best i langrenn, og jeg bare gleder meg til åra framover. Jeg er definitivt villig til å legge ned den jobben som skal til for å greie det, sier Skofterud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.