Super League:

- Kan bety slutten

Tirsdag kveld raknet hele «Super League-prosjektet», og alle engelske lag trakk seg ut. Det kan bety slutten for de amerikanske klubbeierne i engelsk fotball, mener fotballforsker.

UTSKJELT: Manchester Uniteds amerikanske eiere, Avram og Joel Glazer er utskjelt. Nå kan planene om «Super League» bli deres endelikt spår fotballforsker. Foto: Phil Duncan/ProSports/REX
UTSKJELT: Manchester Uniteds amerikanske eiere, Avram og Joel Glazer er utskjelt. Nå kan planene om «Super League» bli deres endelikt spår fotballforsker. Foto: Phil Duncan/ProSports/REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En kristiansunder med et bredt, nesten barnslig smil, og to tynnhåra amerikanere står på bildet over i lett passiar.

Ole Gunnar Solskjær hadde kort tid i forveien fått jobben som Manchester United-manager permanent, og fikk besøk av sine to sjefer, brødrene Avram og Joel Glazer, før Champions League-kvartfinalen mot Barcelona i april 2019.

Det var en stor anledning den gang, og de to amerikanerne ønsket seg flere slike kamper i åra framover. Men den usikkerheten som man i et prestasjonsbasert yrke hele tiden lever med passet ikke dem. Derfor var de med på å opprette «Super League» som ble kunngjort sent søndag kveld.

I timene og døgnene som har gått siden da, har motstanden mot planene vært enorme. Et nærmest unisont Fotball-Europa har vist sin forakt.

Tirsdag kveld trakk Chelsea, Arsenal, Manchester City, Manchester United, Liverpool og Tottenham seg ut av Super League. Turneringen kom selv med en pressemelding der de skriver at de revurderer prosjektet.

- Vanskelig å tjene penger

Hallgeir Gammelsæter er professor i samfunnsendring, organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Molde. Han har forsket en del på fotball de siste åra og er overrasket over at «Super League»-planene ikke har materialisert seg tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer