VURDERER:  Børre Rognlien sier til TV2 at de vurdere å holde utøvere igjen fra å reise til Paralympics. Her fra Sotsji med generalsekretær Inge Andersen, statsminister Erna Solberg og kronprins Haakon. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
VURDERER: Børre Rognlien sier til TV2 at de vurdere å holde utøvere igjen fra å reise til Paralympics. Her fra Sotsji med generalsekretær Inge Andersen, statsminister Erna Solberg og kronprins Haakon. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

Kan bli aktuelt å hente utøvere hjem fra Paralympics om trusselbildet endres

- Vi har ikke tenkt å ta noen sjanser, sier Rognlien.

(Dagbladet): Situasjonen mellom Russland og Ukraina skaper også uroligheter rundt Paralympics som starter i Sotsji fredag.

Det har ført til at Norges Idrettsforbund må ta ekstra forhåndsvurderinger på om utøverne burde reise til Russland eller ikke.

- Det er både en sikkerhetsmessig vurdering og en politisk vurdering som må gjøre løpende, og vi har daglig kontakt med PST og UD, sier idrettspresident Børre Rognlien til Dagbladet.

- Ikke stoppet noen ennå Han var på plass under OL i Sotsji, og forteller at trusselbildet vurderes til å være det samme nå som under mesterskapet som ble avsluttet forrige søndag.

- Foreløpig er vurderingen sikkerhetsmessig at det er trygt i Sotsji, og er vurdert til å være den samme som under OL.

- Så langt har vi ikke stoppet noen fra å reise, og vi har ledere som har reist til Sotsji allerede, sier idrettspresidenten.

Rognlien forteller at beskjeden som er gitt til utøverne er at de skal forberede seg som om de skal til Sotsji, men at situasjonen kan endre seg raskt. De vurderer også hva andre land foretar seg.

Tar ingen sjanser Og skulle trusselbildet i Sotsji endre seg, er terskelen lav for å hente utøverne hjem, forteller idrettspresidenten.

- Vi har ikke tenkt å ta noen sjanser, så samt vi får en melding om at det er en endring av trusselbildet i Sotsji, så skal vi ta raske avgjørelser på det, understreker Rognlien.

- Men vi forskuterer ikke noe, vi håper jo at situasjonen vi løse seg, sier han håpefull.