Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan bli aktuelt å si opp spillere

Molde-direktør Espen Silseth må nå hoste opp nye ideer for å spare tre millioner kroner. Oppsigelse av spillere kan bli utveien.

Etter forhandlingsbruddet om lønnskutt, vil styret i Molde Fotballklubb (MFK) nå ha møte med hver enkelt spiller. Tirsdagens siste forsøk på å komme til enighet om lønnsreduksjon på ca. ti prosent i spillergruppa, førte ikke fram. Årsaken var ifølge MFK at spillerne, representert ved NISOs Morgan Andersen, la fram individuelle krav om kontraktsforlengelse og oppsigelsesmuligheter ut over den kollektive avtalen.

Bortskjemt

En skuffet Molde-direktør innrømmer at det i verste fall kan bli aktuelt å si opp spillere.

- Sier du dette for å skremme spillerne til å godta lønnskutt uten å stille motkrav?

- Nei, ikke i det hele tatt. Men vi er nødt til å håndtere den alvorlige situasjonen vi er i, og da kan vi ikke utelukke oppsigelser, sier Espen Silseth.

- Er spillerne bortskjemt?

- Jeg vil ikke akkurat bruke det ordet. Men det er et behov for virkelighetsorientering i spillergruppa - litt info om hvordan en klubb styres. Derfor vil vi snakke med hver enkelt spiller. Fotballspillere er en arbeidstakergruppe som vil tas på alvor. Det føler jeg at vi har gjort. Av og til må det ytes på en arbeidsplass. Ikke bare kreves, sier Silseth til Dagbladet.

- Håpløst

I administrasjonen i Molde har man gått med på lønnsreduksjoner for å få klubbens økonomi på beina igjen. Silseth legger ikke skjul på skuffelsen over spillernes motkrav.

- De individuelle kravene kan gjerne bli realitet en dag, men ikke knyttet opp til denne kollektive, bedriftsdemokratiske prosessen. Det ville vært håpløst for klubben å gå med på spillernes krav nå, sier direktøren.

NISO-leder Morgan Andersen mener klubben må regne med motkrav når det er snakk om lønnskutt og så pass store innhogg i kontrakten.

- Enkelte av spillerne ville fått en alvorlig inngripen i sin personlige økonomi. Og for de aller fleste er lønnen forutsetningen for hvorfor de kom til klubben. Når Molde ønsker å kutte i lønnen, bør de regne med motkrav av ikke-økonomisk art. Men jeg forstår at klubben har en annen prinsipiell holdning, sier Andersen.

- For dumt

- Dessuten er det forskjell på de administrativt ansatte og spillerne. I administrasjonen er man fast ansatt, men spillerne med sine midlertidige kontrakter har et helt annet arbeidsforhold. Vi må også huske at det er spillerne klubben får sine inntekter fra, sier Andersen, som ikke er ute etter å legge skylden på noen.

Molde ligger an til en minus på inntektssida på fire millioner kroner i år. Klubbens rike onkel, Kjell Inge Røkke, spytter årlig inn ca. 20 millioner kroner.

Magne Hoseth ville ikke kommentere saken overfor Dagbladet i går. Han og de andre spillerne har fått munnkurv og henviser til Morgan Andersen.

PRESSET: Molde-direktør Espen Silseth må i tenkeboksen for å finne ut hvordan tre millioner kroner skal spares. I løpet av måneden må spareplanen være klar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media