Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Kan bli bedre enn Bente

I går vant Marit Bjørgen sitt første «skikkelige» skirenn. Treneren ser ingen begrensninger for trønderjenta.

Marit Bjørgen var rørt til tårer etter gårsdagens seier i serieåpningen på ti kilometer klassisk i serieåpningen i Gjällivare.

-  Da jeg så at jeg hadde vunnet, kom tårene. Jeg var så glad. Dette var stort, sier hun til NTB.

Og mer moro blir det, i alle fall om vi skal tro landslagstreneren i langrenn.

-  Marit har vunnet 12 verdenscuprenn, blitt nummer to sammenlagt og er bare 24 år. Jeg trenger vel ikke utdype, sier Svein Tore Samdal til Dagbladet.

Annen tid

Bente Skari var en av verdens beste skiløpere i sju sesonger, og endte opp med 44 seirer i verdenscupen. Men hun gikk ikke til topps før hun var 25 år.

-  Marit kan bli bedre enn Bente, sier Samdal.

-  Men samtidig er det vanskelig å sammenlikne tidsepoker. Hvem var for eksempel best av Bente Skari og Berit Aunli? Det jeg kan si er at Marit har potensial til å dominere langrennssporten i lang, lang tid framover.

Fnyser

Før gårsdagens seier, hadde Marit Bjørgen «bare» vunnet sprintrenn. Dermed har hun også fått stempel på seg som en sprinter, og mange har lurt på om hun ville greie å ta steget opp og vinne i «vanlig» langrenn også. Det fnyser Samdal av.

For i fjor var Bjørgen inne blant de ti beste hele fem ganger på 10-kilometer og én gang på jaktstart. Og som Samdal sier:

-  Du blir ikke nummer to i sammenlagtcupen bare ved å vinne sprintrenn.

-  Drømmen

-  Jeg synes det er rart at folk bare har snakket om Marit som en sprinter. Hun hadde flere gode plasseringer i fjor, men det virker som det måtte en seier til. Nå håper jeg folk forstår.

Bjørgen sjøl er fullstendig klar over betydningen av seieren i serieåpninga.

-  Endelig føler jeg meg godkjent som langrennsløper. Dette har vært drømmen min, sier hun til NTB.

-  Bare VM-gullet på sprinten i Val di Fiemme overgår dette.

GRÅT: Verdenscupåningen endte med seier til Marit Bjørgen - som ble så lykkelig at hun gråt en skvett etter at hun kom i mål.
TIDENES: Bente Skari.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media