GOLF: Alan Bratton om Viktor Hovland:

- Kan bli best i verden

Viktor Hovlands tidligere trener tror 23-åringen er kapabel til å bli verdensener. Han spår samtidig en god uke for Hovland på Augusta.

TOSPANN: Alan Bratton og Viktor Hovland under tredjerunden i Masters-debuten i 2019. Foto: David Cannon/Getty Images/AFP
TOSPANN: Alan Bratton og Viktor Hovland under tredjerunden i Masters-debuten i 2019. Foto: David Cannon/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka spilles for mange den gjeveste golfturneringa i året - på mange måter golfens Champions League-finale.

På ærverdige Augusta National Golf Club skal verdenseliten gjøre opp om seieren i årets første majorturnering. Og i startfeltet har vi selvfølgelig Viktor Hovland - nummer 14 på verdensrankinga.

For to år siden fikk den norske 23-åringen muligheten til å spise kirsebær med de store da han tidligere vant US Amateur hvor en av godene var å få spille The Masters. Med en delt 32.- plass, ble nordmannen beste amatør, og fikk sitte side om side med den største av dem alle i Butlers Cabin etter finalerunden.

Tradisjonen tro blir både vinneren av turneringa og beste amatørspiller intervjuet inne i Butlers Cabin. Og det var ikke hvem som helst Hovland satt sammen med. Se klippet under.

Spår en god uke

Hovland gikk lenge på Oklahoma State University (OSU) - et av USAs aller mest tradisjonsrike universiteter når det kommer til golf.

En av dem som kjenner Hovland aller best, er Alan Bratton. I tillegg til å være hovedtrener på OSUs golflag, var han mannen som først oppdaget Hovland og fikk han til å signere for universitetet i Stillwater, Oklahoma.

Han fikk også æren av å være caddie for Hovland i både US Amateur i 2018 og i Masters i 2019. Bratton tror nettopp det faktum at Hovland har fått spille Masters en gang tidligere, gjør at sjansens hans er veldig gode denne uka.

- Jeg liker sjansene til Viktor. Han tok med seg en god erfaring sist han spilte Masters, og han var skuffet over at han ikke fikk muligheten til spille der sist høst, sier Bratton til Dagbladet, før han fortsetter:

- Han er mye mer erfaren nå med to seirer på touren. Han liker banen, så jeg tror vi har en veldig god uke i vente, spår amerikaneren.

- Ikke overrasket

Masters spilles alltid i april på Augusta, men grunnet corona-pandemien ble fjorårets turnering flyttet til høsten. Alle de 50 beste på verdensrankinga får delta, men da fjorårets turnering i utgangspunktet skulle bli spilt, var ikke Hovland inne blant de 50.

Derfor fikk han ikke spille forrige Masters, selv om han på tidspunktet turneringa ble spilt var innenfor.

LOW AMATEUR: Viktor Hovland mottar trofeet for beste amatør i Masters 2019. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson
LOW AMATEUR: Viktor Hovland mottar trofeet for beste amatør i Masters 2019. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson Vis mer

Hovland har allerede rukket å vinne to ganger på PGA-touren. En bragd mange av gutta på PGA-touren bare kan drømme om. Bratton er på ingen måte overrasket.

- Jeg er ikke overrasket i det hele tatt. Han er en av de beste spillerne vi noensinne har hatt, og han har vært veldig målbevisst og lagt ned en vanvittig jobb inn mot sin profesjonelle karriere, sier han.

- Kan han bli verdens beste golfspiller?

- Jeg tror han er kapabel til å bli nummer én, ja. Hans disiplin, selvtillit, og hans lidenskap for golf gir han alle muligheter for å nå uante høyder. Troa han har på egne ferdigheter er uvurderlig, sier Bratton.

Tradisjonsrik turnering

The Masters er ikke som alle andre turneringer. Masters spilles hvert år på samme bane. Augusta National Golf Club i Atlanta, Georgia er nok den banen i verden som er vanskeligst å få innpass hos. Banen har til enhver tid bare 300 medlemmer, og medlemsavgiften skal ligge på et sted mellom 25.000 og 50.000 dollar.

AVGJØR: Denne putten på det 18. hullet ga Hovland sin historiske triumf i Puerto Rico Open. Video: Eurosport. Vis mer

Vinneren av Masters får den legendariske grønne jakka, men får bare beholde den i ett år før den henges opp inne i klubbhuset på spillerens plass, som man også får om man skulle vinne. I tillegg til en uhorvelig sum med penger. I Masters er alle spillere uansett sikret 10.000 dollar.

En annen fast tradisjon på The Masters er Par-3-konkurransen. Dagen før turneringa er i gang spiller noen av spillerne, ofte sammen med tidligere vinnere, en uhøytidelig runde på områdets Par-3-hullsbane. På grunn av corona-pandemien er denne i år avlyst, men under fjorårets turnering vartet Jon Rahm opp med denne:

SPORTSNYHETENE: Spanjolen John Rahm imponerer foran the The Masters som skal spilles til helgen på Augusta i USA. Og Martin Ødegaard forteller om det vanskelige tiden med skader og smitteverntiltak. Video: The Masters / NFF Vis mer

Tirsdagen, to dager før turneringsstart, holder den regjerende mesteren «Champions Dinner» i klubbhuset. Her er alle medlemmer invitert, og det er den regjerende mesteren som bestemmer menyen.

Da Tiger Woods tok sin første av fem Masters-seire, valgte han å servere en meny bestående av Cheeseburgere, Kylling-bagetter, pommes frites og Milkshake til dessert.

Så gjenstår det å se om det blir servert norsk husmannskost under neste års «Champions Dinner».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer