-  Kan bli den beste

Stig Inge Bjørnebye er ikke i tvil: Brede Hangeland har talentet og innstillingen til å bli en av Europas beste midtstoppere.

KØBENHAVN (Dagbladet): -  Ja, han kan det. For når han først kommer seg til et land hvor serien er hakket hvassere enn Tippeligaen, har Brede nettopp den innstillinga som kreves for å heve sitt eget nivå, sier landslagets assistenttrener Stig Inge Bjørnebye til Dagbladet.

-  For mange er det vanskelig å takle en overgang til en større liga. Men Brede har de rette ressursene til å lykkes. Han er mentalt tøff, seriøs og istand til å absorbere et høyere nivå på trening og kamp.

-  Brede er ekkel

Gjennom de siste års klubbvandring har John Carew møtt det ypperste av hva Fotball-Europa har å by på av stoppere. Også Lyon-spissen tror landslagskollega Hangeland har det som skal til:

-  Han er absolutt mer enn god nok for spill i utlandet. Brede er jo nesten uheldig som ikke er ute allerede, for han kan mestre de fleste ligaer.

-  Han er ekkel å spille mot,sier Lyon-spissen til Dagbladet.

I morgen kryr det av agenter på Ullevaal. Hangeland er blant de mest attraktive.

- Vil være seriøs

ETTERTRAKTET: Norges landslagsstopper Brede Hangeland følges av en rekke agenter mot Tsjekkia. Foto: Ole C.H. Thomassen
ETTERTRAKTET: Norges landslagsstopper Brede Hangeland følges av en rekke agenter mot Tsjekkia. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Wigan, Hamburg, Everton, Leeds og CSKA Moskva er blant klubbene som er nevnt i forbindelse med rogalendingens navn. Selv velger Hangeland å stenge alt dette ute i forbindelse med Tsjekkia-kampene. Derfor føler han heller ikke noe ekstra press, selv om mange av de som ser de to forestående oppgjørene, kan forme framtida hans.

-  Jeg merker ikke annet press enn at det er to svært viktige kamper, sier Hangeland.

Rosen fra Stig Inge Bjørnebye gjengjelder han med følgende ord:

-  Jeg prøver å være seriøs i alt jeg gjør, og der er Stig Inge Bjørnebye en person som betyr mye for meg. Han har vist hvor viktig det er å være strukturert og disiplinert, og at du kan nå langt med den rette viljen og innstillingen, sier Hangeland.