Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan bli disket fra OL

Per Elofsson brøt tremila, men enda verre: Svensken kan bli disket fra OL fordi han skrev en spalte i Expressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-reglene forbyr de aktive å delta i noen som helst reklamesammenheng mens lekene pågår. De får heller ikke lov til å rapportere fra lekene for aviser eller andre medier.

I verste fall kan det svenske skieesset bli diskvalifisert og nektet videre start i OL, selv om det er lite trolig at Den internasjonale olympiske komité reagerer så strengt. En skarp advarsel må han imidlertid regne med.

I Expressen lørdag forteller Elofsson om sin lange vei mot det store målet, OL i Salt Lake City. Han har signert artikkelen, og dermed er den ulovlig - i motsetning til et intervju, som alle OL-deltakere selvsagt får lov til å gi.

- Slike spalter skal ikke forekomme, sier den svenske troppens pressetalsmann Björn Folin.

- Ifølge regelverket kan han bli diskvalifisert, men jeg har aldri hørt om at det er blitt reagert så strengt. Hadde han tatt medalje i dag, kunne han i veste fall mistet den, sier Folin, som er klar over at IOK ville fått beskjed om overtredelsen.

- Vi vet at nordmennene, både journalister og skiledere, grep fatt i dette med en gang de fikk vite om artikkelen, sier han.

(NTB)

Hele Norges coronakart