Norge G19, EM-kvalifisering 2018

Kan bli EM-klare for første gang på 15 år

Med seier mot Skottland, samtidig som Nederland avgir poeng mot Tyskland, er Norge G19 klare for EM.

HERJET: Moldes 17 år gamle spisstalent Erling Braut Håland scoret to ganger mot Tysklands G19-landslag da Norge vant 5-2 borte mot fotballgiganten i EM-kvalifiseringen. Arkivfoto: BILDBYRÅN
HERJET: Moldes 17 år gamle spisstalent Erling Braut Håland scoret to ganger mot Tysklands G19-landslag da Norge vant 5-2 borte mot fotballgiganten i EM-kvalifiseringen. Arkivfoto: BILDBYRÅN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Norges G19-landslag tok seg greit videre sammen med Ukraina fra det innledende kvalifiseringsspillet i høst. I den pågående eliterunden havnet de norske talentene i en knalltøff gruppe sammen med Tyskland, Nederland og Skottland. Disse fire kjemper om én av totalt åtte EM-plasser.

Samtlige fire lag i Norges gruppe i elitespillet står med tre poeng etter to kamper. Norge åpnet med 1-6-braktap mot Nederland, men reiste seg mesterlig og slo Tyskland 5-2 på lørdag. Bare gruppevinneren går videre til EM, som spilles i Finland 16.-29. juli.

- Det er veldig dedikerte spillere med stor læringshastigheten og stor kunnskap om fotball. De tar det taktiske veldig raskt og har en veldig fin utviklingskurve. Mange av disse spiller mye for sine seniorlag allerede, både i Eliteserien og OBOS-liga. De er i en alder hvor det er ganske viktig, sier G19-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen til Dagbladet.

Yngre nøkkelspillere

To av nøkkelspillerne til G19-landslaget er ett år yngre enn sine lagkamerater. Stabæks Hugo Vetlesen og Moldes Erling Braut Håland har begge markert seg med svært positivt fortegn mot eldre gutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer