Tokyo-OL:

- Kan bli en global superspreder

Selv med tilskuernekt og strenge coronarestriksjoner, mener forsker at OL kan bli en global superspreder. Nakstad trekker fram reising mellom regioner som et usikkerhetsmoment.

FRYKT: Smittevernekspert frykter superspredning under de olympiske leker som går av stabelen 23. juli. Foto: Reuters/NTB
FRYKT: Smittevernekspert frykter superspredning under de olympiske leker som går av stabelen 23. juli. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

- Det er en perfekt åpningsscene for en spennende film der folk over hele verden blir syke av Delta, og de sporer smitten tilbake til OL.

Ordene tilhører Peter Chin-Hong, som er smitteekspert ved universitetet i San Francisco, California.

Han mener at OL kan få enorme konsekvenser verden over.

- OL er ikke bare en potensiell lokal superspreder i et dårlig vaksinert land, men kan kanskje bli en global superspreder også, forteller Chin-Hong til Scientific American.

Det sier han på tross av alle restriksjonene som er under årets OL.

Slik det ser ut nå, må alle olympiske idrettsutøvere følge de samme retningslinjene som er lagt fram i den offisielle «regelboka» for utøverne.

Utøverne som bor i OL-landsbyen har bare lov til å reise til steder de har i aktivitetsplanleggeren på forhånd, og de har forbud mot å gå fritt utenfor landsbyen eller besøke turiststeder, samt restauranter og barer.

Daglig er de pålagt å gjennomføre en helsesjekk ved hjelp av en app og å gi spyttprøver for en antigentest, etterfulgt av en PCR-test på samme prøve hvis resultatet er uklart eller positivt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer