Landslagsstjernene skeptiske til bruk av hunder i fluorjakten:

- Kan bli en parodi

Emil Iversen er motstander, Martin Johnsrud Sundby mener forbudet kompliserer jakten på jukserne.

SLIK KAN DET SKJE UTEN HUND: Etter flere saker i Dagbladet om hvor farlig fluor-smøring potensielt kan være, har FIS nå valgt å vedta et forbud mot middelet fra neste sesong. Seniorforsker Martin Schlabach i NILU viser hvilke muligheter forbundet har for å identifisere og stanse eventuelle juksere. Video: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

RUKA (Dagbladet): Forrige helg vedtok det internasjonale skiforbundet, FIS, et totalt forbud mot bruk av fluor i skiidretten fra og med neste sesong.

I løpet av den tida må FIS få stablet på beina en testmetode som avslører juks med fluorholdig skismøring, som på gitte fører er helt overlegen alle andre smøringer.

Dagbladet kunne i dag fortelle om ideen med å bruke spesialtrente hunder i jakten på juksere, om ikke testmetodene blir mer effektive enn det Martin Schlabach og Norsk Institutt for Luftforskning har kommet opp med så langt.

Likt for alle

Tanken på å ha fluorhunder løpende rundt i startområdet overrasker de norske landslagsløperne som denne helgen åpner verdenscupen i finske Ruka.

- Det er mye rart nå, altså! I dag måtte jeg gå med et gult bånd sammen med smøreren min for at han skulle få være med meg, og så måtte vi levere det inn igjen etter at vi hadde testet ski, sier Therese Johaug til Dagbladet, og forteller altså om den praktiske konsekvensen av de nye restriksjonene for skitesting i verdenscupen.

Når det gjelder neste sesongs fluorforbud, er Johaug opptatt av at juks må kunne avsløres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer