<strong>FRYKTER FOR NIELSENS HELSE:</strong> Brian Nielsen fikk juling av Mike Tyson noen måneder før han ga seg som proffbokser i 2002. Nå vil han gjøre comeback i november, men en dansk bokseekspert frykter det kan få alvorlige konsekvenser for 45-åringens helse. Foto:  REUTERS/Kai Pfaffenbach
FRYKTER FOR NIELSENS HELSE: Brian Nielsen fikk juling av Mike Tyson noen måneder før han ga seg som proffbokser i 2002. Nå vil han gjøre comeback i november, men en dansk bokseekspert frykter det kan få alvorlige konsekvenser for 45-åringens helse. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

- Kan bli fatalt for Brian Nielsen

Boksepromotor frykter dansken blir kanonføde mot Holyfield eller Valujev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det er åtte år siden Brian Nielsens forrige kamp i ringen.

Nå lukter den gamle sirkushesten sagmugg igjen, i en alder av 45 år.

Og det er ikke noen «hvem-som-helst» som etter planen blir motstander i november. I motsatt hjørne venter enten superveteran Evander Holyfield på 47 år, eller «Beast from the East» - Nikolaj Valujev.

Mens han fortsatt var aktiv hadde Nielsen som varemerke å spille Monty Python-klassikeren «Always look on the bright side of life» når han entret ringen.

Men å se lyst på livet kan bli vanskelig om 45-åringen velger å utsette seg for risikoen en slik kamp vil være, frykter promotor og tidligere bokser Hans Henrik Palm, som betegner kampen som «litt galematias».

- Sportslig mener jeg kampen er ute av proporsjoner, og det har jeg også sagt til Brian. Det kan bli fatalt, sier han ifølge danske BT.

Både Holyfield og Valujev har på papiret langt bedre forutsetninger for å gå i ringen enn Nielsen. De to bokset VM-kamp mot hverandre så seint som i 2008, mens Nielsen ikke har konkurrert siden 2002. I forrige uke ble han også operert i et kne.

I avveiningen mellom underholdningsverdi og Nielsens helse er ikke Palm i tvil om hva som er viktigst, selv om han aksepterer at publikum ville elsket en kamp av et slikt format.

Danskens fysiske tilstand er ikke bedre enn at det blir umulig å innfri ønsket hans om en testkamp i forkant av storkampen i november.

- Brians kropp tåler ikke det, og ikke pengene heller. Brian Nielsen er heller ingen ung fyr uten erfaring. Vi sørger for at han får masse sparring så han blir mer fit enn noensinne før, sier 45-åringens egen promotor Kalle Sauerland.

Sauerland har også WBA-mester David Haye, og røper at den britiske tungvekteren kan bli sparringspartner inn mot comebacket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer