TV 2s fotballkommentator:

- Kan bli feil kontekst

Ole Gunnar Solskjær har hentet ny forsvarsgeneral til Manchester United.

TIL MANCHESTER: Den franske forsvarsspilleren Raphaël Varane er klar for den rød delen av Manchester. Foto: AFP / Osvar Del Pozo
TIL MANCHESTER: Den franske forsvarsspilleren Raphaël Varane er klar for den rød delen av Manchester. Foto: AFP / Osvar Del Pozo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med Raphaël Varane og Jadon Sancho i stallen, knyttes det spenning til om Manchester United har funnet de siste brikkene som kan tukte naborival Manchester City kommende sesong.

De lyseblå tok 12 poeng mer enn Ole Gunnar Solskjærs menn i 20/21 sesongen - en margin som den tidligere Molde-treneren garantert ønsker å gjøre noe med.

Ifølge spanske medier, skal Manchester United ha punget ut med 450 millioner norske kroner for Varane sine tjenester, mens Jadon Sancho skal ha kostet svimlende 900 millioner kroner.

- En rød tråd

TV 2s fotballkommentator, Øyvind Alsaker, sier til Dagbladet at han er imponert over overgangspolitikken til Manchester United og Solskjær siden han kom til klubben:

- Jeg har jo skrevet bok om han, og konkluderte med at han har en rød tråd i alt han foretar seg. Jeg føler han fortsetter det prosjektet han har startet på, og forsterker stallen. Hvis han ikke er mannen som tar det til Klopp og Guardiola-nivå, etterlater han i hvert fall klubben i mye bedre stand, sier han.

SPENT: TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker er spent på nyervervelsen til Ole Gunnar Solskjær. Foto: TV 2.
SPENT: TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker er spent på nyervervelsen til Ole Gunnar Solskjær. Foto: TV 2. Vis mer

I 2019 kom Alsaker ut boka «Solskjærs United - En for laget», der han fulgte de 30 første kampene til manageren fra Kristiansund. Han har i tillegg kommentert engelsk fotball i en årrekke.

Kommentatoren tror Solskjærs posisjon i klubben har vært nøkkelen til suksessen.

- Han har truffet med de tidligere kjøpene, som er veldig viktig. Da viser du at du får det til å funke. Solskjær har en stor «standing» inn mot sine egne. Da får han pengene han vil ha til å kjøpe spillere.

- Hva får Solskjær med Varane?

- Han får en av europas beste midtstoppere de siste åra. Fart, kvalitet og en oppgradering fra Lindelöf, også er det bra med ekstra stopper, det har de manglet, sier Alsaker over telefonen til Dagbladet tirsdag kveld.

Han tror likevel at den franske verdensmesteren kan få et kultursjokk når han kommer til Premier League.

- Han kommer jo fra Spania og Real Madrid. Nå skal han ut mot Chris Wood og gjengen, liksom. Det er en helt annen greie, og kan bli feil kontekst.

Etterlyser flere forsterkninger

Tidligere i sommer endte den lange overgangssagaen rundt Jadon Sancho, etter at Manchester-klubben omsider klarte å sikre seg den ettertraktede angrepsspilleren.

Alsaker tror stallen kan trenge enda flere forsterkninger dersom de røde djevlene skal kunne tukte rivalene.

- Helt ideelt hadde det nok passet bedre med en sentral midtbanespiller. Fred og McTominay er ikke på det nivå man kanskje skulle ønske.

Han legger til at det er en annen franskmann som kan være nøkkelen til sølvtøy kommende sesong.

- Pogba er det usikre kortet her. Hvis de får han «on board» har de et lag som kan vinne ligaen, men flere ting må klaffe. Jeg blir likevel skuffet dersom de ikke er med å kjempe i gullkampen i Premier League, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer