- Kan bli fire Tippeliga-kamper i uka neste år

Hvis Norge både kvalifiserer seg til EM-sluttspillet i Belgia/Nederland og OL i Sydney neste år, blir fotballsesongen år 2000 den mest hektiske noen gang.

- Det tetteste som kan bli er at klubbene får fire tippeligakamper på ei uke, sier arrangementssjef Dag Vestlund i Norges Fotballforbund (NFF) til Dagbladet.

Rosenborg og Molde er allerede klare for spill i Mesterligaen. Fotballjentene har kvalifisert seg for OL.

- For guttas del kan det gjennomsnittlig bli én obligatorisk kamp per fjerde dag. På det tetteste kan det bli tippeligarunder søndag, tirsdag, torsdag og søndag. Det er en situasjon vi ikke ønsker, men som kan bli en realitet, sier Dag Vestlund.

Tippeligaen år 2000 skal etter planen starte med tippekamp lørdag 8. april og ha siste serierunde søndag 29. oktober. I løpet av de 210 dagene skal de mest aktive av spillerne ut i et 60-talls kamper.

- Terminlista skal være klar etter NFFs styremøte i Riga 8. oktober. Heller ikke da vet vi om Norge skal spille i OL. Det avgjøres først i sluttspillet i mai/juni neste år, sier Dag Vestlund.

Allerede i morgen kveld kan Norge være EM-klar for første gang. Blir det seier over Slovenia på Ullevaal, er saken klar.