Kan bli gruppevinnere etter VM-thriller

Kathrine Maaseide og Janne Kongshavn.

KJEMPESTART: Kathrine Maaseide Dahl-Andersen og Janne Kongshavn har to strake seire i VM på hjemmebane. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX
KJEMPESTART: Kathrine Maaseide Dahl-Andersen og Janne Kongshavn har to strake seire i VM på hjemmebane. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIXVis mer

|||Kathrine Maaseide og Janne Kongshavn måtte gi absolutt alt for å slå ukrainerne Galina Osjejko og Svetlana Baburina i sandvolleyball-VM mandag.

Nå er det bare en seier som skiller de norske jentene fra gruppeseier. De er allerede klare for 16-delsfinale, men om de slår østerrikerne Doris og Stefanie Schwaiger onsdag, går de videre som gruppevinner.

De gjorde det spennende og måtte virkelig slite for å slå ukrainerne mandag. Til slutt ble det 2-1 (22-20, 15-21, 18-16). Spillet svingte fra topp til bunn, og etter kampen var Maaseide og Kongshavn samstemte i at seieren smakte, men deler av spillet er de ikke fornøyde med.

I det første settet lå de norske jentene fire bak på stillingen 9-13. De samlet seg og gikk opp til 19-15 ledelse, men ukrainerne ga seg ikke og klarte å utligne til 20-20. Kampen sto og vippet, men den vippet i norsk favør, og første sett endte 22-20. I det andre settet var ukrainerne best og vant 21-15, men i det tredje og siste settet ble det ny spenning.

Maaseide og Kongshavn lå under med 1-5 etter de første ballene. De var ikke foran før på stillingen 15-14, men i avslutningen var de best og sikret 18-16 i det avgjørende settet. Dermed vant de også kampen.

(NTB)