Kan bli gruppevinnere etter VM-thriller

Kathrine Maaseide og Janne Kongshavn.

KJEMPESTART: Kathrine Maaseide Dahl-Andersen og Janne Kongshavn har to strake seire i VM på hjemmebane. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX
KJEMPESTART: Kathrine Maaseide Dahl-Andersen og Janne Kongshavn har to strake seire i VM på hjemmebane. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Kathrine Maaseide og Janne Kongshavn måtte gi absolutt alt for å slå ukrainerne Galina Osjejko og Svetlana Baburina i sandvolleyball-VM mandag.

Nå er det bare en seier som skiller de norske jentene fra gruppeseier. De er allerede klare for 16-delsfinale, men om de slår østerrikerne Doris og Stefanie Schwaiger onsdag, går de videre som gruppevinner.

De gjorde det spennende og måtte virkelig slite for å slå ukrainerne mandag. Til slutt ble det 2-1 (22-20, 15-21, 18-16). Spillet svingte fra topp til bunn, og etter kampen var Maaseide og Kongshavn samstemte i at seieren smakte, men deler av spillet er de ikke fornøyde med.

I det første settet lå de norske jentene fire bak på stillingen 9-13. De samlet seg og gikk opp til 19-15 ledelse, men ukrainerne ga seg ikke og klarte å utligne til 20-20. Kampen sto og vippet, men den vippet i norsk favør, og første sett endte 22-20. I det andre settet var ukrainerne best og vant 21-15, men i det tredje og siste settet ble det ny spenning.

Maaseide og Kongshavn lå under med 1-5 etter de første ballene. De var ikke foran før på stillingen 15-14, men i avslutningen var de best og sikret 18-16 i det avgjørende settet. Dermed vant de også kampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer