- Kan bli helt krise

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker sier Erling Braut Haaland må ha «en fysikk som er i orden». - Hvis han detter 10-15 prosent, kan det hende det blir helt krise, sier han.

PÅ PLASS I CITY: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
PÅ PLASS I CITY: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Liverpool - Manchester City, Community Shield, klokka 18.00 lørdag

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester City-manager Pep Guardiola holder fredag pressekonferanse før Community Shield mot Liverpool i morgen.

På pressekonferansen kan det komme indikasjoner på formen til Erling Braut Haaland før kampen. Guardiola snakket sist helg om såkalte «niggles» - småskader - men håper å ha 22-åringen tilbake for fullt etter en god treningsuke.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker er ikke i tvil om at Haaland kommer til å ta nivået fra Bundesliga til Premier League. Men med et tett kampprogram, og verdens tøffeste liga, må spissens fysikk være på stell.

TV 2-KOMMENTATOR: Øyvind Alsaker. Foto: NTB
TV 2-KOMMENTATOR: Øyvind Alsaker. Foto: NTB Vis mer

- Hvis han detter 10-15 prosent, kan det hende det blir helt krise. Da tror jeg ikke han får spille heller, sier Alsaker til Dagbladet.

- Guardiola er veldig nådeløs. Han velger bare dem som kan bidra ett hundre prosent. For en spiss er det avgjørende å være hundre prosent. Det er mange eksempler i Premier League på spillere som detter ned.

Han påpeker:

- Du har Fernando Torres og Falcao. Det var spillere som var fantastiske. Men så var de ute i en periode og kom ikke tilbake ett hundre prosent. Da ser du det veldig godt.

Haaland var ute i 95 dager for Borussia Dortmund forrige sesong. Med sine 195 centimeter på strømpelesten er det lett å pådra seg muskulære skader.

Samtidig har Manchester City et medisinsk apparat i toppklassen. Det kan bidra til at spissen får luket vekk små skader og irritasjoner. Forventningene er store.

- Hvordan tror du han vil takle overgangen fra Bundesliga til Premier League?

- Det tror jeg han vil takle veldig bra. Han har tatt alle stegene i karrieren tidligere og opprettholdt målsnittet per kamp, påpeker Alsaker.

- Den andre hovedgrunnen er at han går inn hos den regjerende mesteren. Manchester City er et lag som har vunnet fire av fem ligatitler de siste åra. Den servicen han vil få, og det laget han har rundt seg, er som skreddersydd for ham.

KORT OG GREIT: Dette klippet viser Erling Braut Haalands velkomsttale til sitt nye lag, Manchester City. Video: Jack Grealish via Instagram. Vis mer

- Hvor mange mål er det lov å håpe på?

- Alt over 20 scoringer er bra når du er ung og ny i ligaen. Men han har en rolle, det er han som skal score målene. Så veldig mange scoringer under 20 i Premier League vil bli sett på som skuffende. Men det er også litt avhengig av hva som skjer rundt ham.

Alsaker fortsetter:

- Hvis Kevin De Bruyne, Phil Foden og Kalvin Phillips alle putter tosifret, så er det ikke så farlig. I ligaen vil 20 mål være bra. Mohamed Salah scoret 32 mål i sin første sesong for Liverpool. Et sted mellom 20 og 30 mål er det lov å håpe på - og forvente - når du spiller på et så godt lag.

SKRYT: Phil Foden er imponert over det han har sett av Erling Braut Haaland på trening. Foto: NTB
SKRYT: Phil Foden er imponert over det han har sett av Erling Braut Haaland på trening. Foto: NTB Vis mer

I et intervju med Sky Sports kommer lagkamerat Phil Foden med svært positive observasjoner bak lukkede dører på Etihad Campus.

- Erling er en flott tilvekst. Han får alle til å le og er ydmyk. Han er sulten på å oppnå noe med oss, forteller han.

- Foran mål er han skummel. Men han kommer til en helt annen liga med raskere fotball. Det kan ta litt tid å venne seg til det. Men jeg er sikker på at når flyten kommer, så vil han være ustoppelig.

MARBELLA: Erling Braut Haaland skapte stemning da han tok over som DJ. Vis mer

Community Shield spilles på King Power Stadium i Leicester. Årsaken er at Wembley Stadium har EM-finalen for kvinner søndag.

Haaland har allerede scoret ett mål for City, i treningskampen mot Bayern München natt til søndag.

JUBEL: Erling Braut Haaland scoret etter 12 minutter i City-debuten. Målet kom i treningskampen mot Bayern München natt til søndag. Foto: NTB
JUBEL: Erling Braut Haaland scoret etter 12 minutter i City-debuten. Målet kom i treningskampen mot Bayern München natt til søndag. Foto: NTB Vis mer

- Et klassisk Haaland-mål, påpeker Alsaker. Jack Grealish sto for assist.

- Grealish og Haaland er prestisjeprosjektene til Guardiola. Det virker som om de har funnet hverandre i sesongoppkjøringen, sier Alsaker.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer