Ole Gunnar Solskjær og sir Alex Ferguson

Kan bli historisk: - Enormt

Det er nærmest blitt en vanesak at Ole Gunnar Solskjærs Manchester United ikke taper på fremmed gress i Premier League. Nå har nordmannen en god mulighet til å bli historisk.

HISTORISK: Ole Gunnar Solskjær er på vei mot en Premier League-sesong for historiebøkene. Foto: Oli Scarff/Reuters
HISTORISK: Ole Gunnar Solskjær er på vei mot en Premier League-sesong for historiebøkene. Foto: Oli Scarff/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gårsdagens imponerende borteseier mot Tottenham, gjør at Ole Gunnar Solskjær har mulighet til oppnå noe bare to andre managere har klart på 113 år.

Bare to klubber har tidligere gått en hel sesong ubeseiret på fremmed gress i den engelske toppdivisjonens 133 år gamle historie. Preston North End (1888/89) og Arsenal (2001/2002 & 2003/04).

Fantastisk form

Hvis Solskjær unngår tap i de tre gjenværende bortekampene denne sesongen, har Manchester United gått en hel sesong uten bortetap for første gang i klubbens historie.

Dag Langerød er redaktør for Manchester Uniteds supporterside United.no. Han forteller til Dagbladet at han er imponert over Solskjær.

- Ferguson skapte periodevis verdens beste lag og klarte ikke dette, men Solskjær, med et svakere lag, har muligheten. Det er imponerende.

Manchester United er ubeseiret i hele 23 bortekamper i Premier League.

- 450 dager uten bortetap i Premier League er enormt, det viser god mentalitet. Under Solskjær har de fått en egen evne til å skaffe resultater, og slå tilbake om de havner under.

Langerød trekker fram en spiller som har hjulpet Solskjær stort på veien.

- Ole har gjort mye bra med spillergruppa, men jeg tror ikke det er tilfeldig at denne rekka startet etter Bruno Fernandes ble hentet inn, forteller Langerød og fortsetter:

- Han har faktisk aldri vært med på et bortetap i Premier League, og spiller en stor rolle for Solskjær.

Fått med deg denne?

Ole Gunnar Solskjær og José Mourinho havnet i ordkrig etter Manchester United seier mot Tottenham søndag. Video: Rødt Kort Vis mer

- Like forutsetninger

Siden covid-19 traff verden, har kampene i Premier League blitt spilt uten fans på tribunene.

- Det er jo en ingrediens, men det har vært like forutsetninger for alle lagene. Normalt får hjemmelagene energi fra tribunen, så det har ikke vært noen ulempe, sier Langerød.

I sesongens tre siste bortekamper står Leeds United, Aston Villa og Wolves for tur. Solskjær har for øvrig vunnet alle de motsatte oppgjørene mot disse klubbene denne sesongen.

- Alle rekorder er fine for Ole, og jeg tror på seier i alle de gjenværende bortekampene.

Det blir spennende å se hvordan Solskjær disponerer troppen hvis Manchester United tar seg til semifinalen i Europa League.

- Hvis en av disse kampene blir klemt inn mellom eventuelle semifinaler, så tror jeg fort Solskjær kan rullere på laget, avslutter Langerød.

I nyere tid er det bare Jürgen Klopps Liverpool som har vært i nærheten av en slik rekke, men måtte gi tapt etter 21 bortekamper uten tap. Klubben røyk 3-0 i februar 2020 mot Watford, som seinere rykket ned den sesongen.

Klubber med flest bortekamper uten nederlag:

Arsenal: 27 (April 2003 - September 2004)

Manchester United: 23 (Februar 2020 -)

Arsenal: 23 (August 2001 - September 2002)

Nottingham Forest: 21 (Desember 1977 - November 1978)

Liverpool: 21 (Januar 2019 - Februar 2020)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer