Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan bli historisk i dag - tidenes eldste i VM-sluttspill

Essam El Hadary får trolig sjansen i Egypt-målet mot Saudi-Arabia. Det vil gjøre ham til tidenes eldste spiller i VM.

JAGER HISTORIE: Essam El Hadary er 45 år og 161 dager gammel i dag og får trolig muligheten mellom stengene for Egypt. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES/NTB scanpix
JAGER HISTORIE: Essam El Hadary er 45 år og 161 dager gammel i dag og får trolig muligheten mellom stengene for Egypt. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES/NTB scanpix Vis mer

Egypts Essam El Hadary kan bli VM-historiens eldste spiller om han får sjansen mot Saudi-Arabia i ettermiddag.

Superveteranen med 156 landskamper under beltet, deltok på den egyptiske pressekonferansen sammen med trener Héctor Cúper, noe som gir grunn til å tro at El Hadary vil få sjansen i den ellers betydningsløse kampen mellom de to utslåtte lagene i gruppe A.

- Selvsagt vil jeg bli veldig glad om jeg får muligheten til å spille i morgen, sa El Hadary til den oppmøtte pressen skriver The Age.

- Jeg vet ikke ennå om det blir tilfelle, det er ikke bestemt. Alle spillere ønsker å sette rekorder. Det ville ikke bare vært en stor oppnåelse for meg, det ville vært det for hele Egypt, fortsatte 45-åringen.

Håper å beholde rekorden

El Hadary, som er i sitt aller første VM, er 45 år og 161 dager gammel i dag. Rekorden tilhører en annen målvakt. Colombias Faryd Mondragón var 43 år og tre dager gammel da han sto sin siste VM-kamp i en gruppespillkamp mot Japan i VM i Brasil for fire år siden.

Colombianeren håper i det lengste at han får beholde rekorden sin.

- Vi får vente og se. Jeg håper det ikke skjer. Men om det gjør det, vil det være en stor prestasjon og ære for ham, sier Mondragon til nyhetsbyrået EFE.

VM-studio: Tete Lidbom, Marius Lien og Svein-Erik Edvartsen gjestet Dagbladets VM-studio gjennom lørdagens kamp mellom Tyskland og Sverige. Programleder: Øyvind Godø / Nicolai Delebekk / Video: Per Ervland Vis mer

Rykter om uenighet

Kampen blir trolig også landslagstrener Hector Cupers siste som sjef for «faraoene».

Argentineren, som ledet Valencia til to strake mesterligafinaler på begynnelsen av 2000-tallet sa at han kom til å gjøre endringer på laget før den siste kampen.

- Det er en viktig kamp fordi vi ønsker å avslutte VM-deltakelsen på en god måte med et godt resultat, sa Cuper.

Cuper innrømmer at det har vært uenighet innad i den egyptiske troppen, men ønsket ikke å svare på spørsmål om hvorvidt El Hadary hadde blitt uvenn med resten av laget.

- Det kan ha vært mindre uoverensstemmelser, men jeg ønsker å høre bevis for det. Om du ikke har konkrete bevis, vil jeg ikke svare på spørsmålet.

El Hadary, som sto for Egypt i kvalifiseringen, men har måttet avfinne seg med en plass på benken innledningsvis, benekter også at han ikke går overens med resten av troppen.

- Om jeg har skapt trøbbel innad i troppen fortjener jeg ikke en plass på laget. Det er mitt enkle svar, sa El Hadary på pressekonferansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media