Kan bli historisk

AKER BRYGGE (Dagbladet): Bjørn Rune Gjelsten (44) har vært suveren så lenge nå at han vil sette en historisk rekord om han vinner dagens VM-runde i Offshore klasse 1 i Oslofjorden.

Den soleklare seieren i pole position-løpet i går - med den nesten arrogant store differansen på 1,28 sekunder ned til Dubai-båten Victory 7 på andreplass - vant Turbo-Gjelsten sin femte strake seier i den raskeste og råeste båtklassen.

Vinner han i dag har han vunnet fartsløpet og hovedløpet i tre strake VM-runder, Travemünde (Tyskland), Plymouth (England) og Oslo.

Sinnssyk seanse

Årets sesong er den 38. i klasse 1, og aldri tidligere har noen vunnet «Double» i tre strake VM-runder.

- Klart jeg tenker på det. Det vil være moro å gjøre noe som ingen andre har klart tidligere, sier Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet.

Teamsjef Cato Strømberg virker å ha planen klar allerede:

- Om vi klarer det, vil det bli en sinnssyk seanse etterpå, smiler han lurt.

Gjelsten tør likevel ikke love seier i dag. Til det er VM-lederen for opptatt av å sikre nye VM-poeng.

- Dere vil trolig se oss kjøre litt defensivt i perioder i dag, så får den historiske rekorden heller komme som et resultat av at det likevel holder til seier, sier Gjelsten.

C-moment

I går var det slett ikke passiv kjøring i havnebassenget like utenfor Aker Brygge. For selv om seiersmarginen til slutt ble på over ett sekund, hevder Gjelsten at seieren satt langt inne.

Og det var først på det siste av tre forsøk han og copilot Steve Curtis klarte å innhente tida til Victory 7.

- Vi måtte gi alt, og hadde i perioder et sporvalg som et dobbelt C-moment, for å bruke turnspråket. I den siste svingen lå vi i 230 km/t. Etterpå kom Victory-gutta bort og mente at det sporvalget vi tok nesten er umulig. Slikt er hyggelig å høre, smiler en fornøyd Bjørn Rune Gjelsten.

Andre strake

Med gårsdagens seier har Bjørn Rune Gjelsten så godt som sikret seg VM-tittelen i pole position - for andre året på rad.

Men Gjelsten legger ikke skjul på at det er løpstittelen han er ute etter, og der må han helt tilbake til 1998 for å finne sin siste - og første - VM-tittel.

Foran dagens løp ligger han to poeng foran Victory 7 i VM-sammendraget.

GODT UTGANGSPUNKT: Årets sesong er den 38. i klasse 1, og aldri tidligere har noen vunnet «Double» i tre strake VM-runder.- Klart jeg tenker på det. Det vil være moro å gjøre noe som ingen andre har klart tidligere, sier Bjørn Rune Gjelsten.