Kan bli Hoppuke-millionær

Mellomeuropeernes dominans i hoppsporten fører til at pengepremiene fyker i været. Teoretisk kan en av de norske hopperne nå bli millionær ved å vinne alle fire rennene i Hoppuka ved nyttårstider.

Vinneren av hvert enkeltrenn i milleniumshoppuka kan innkassere hele 70000 DM, eller nærmere 300000 kroner. Dessuten får sammenlagtvinneren en flunkende ny Audi som seiersbonus. Det betyr at én mann kan tjene opp til 1,5 millioner kroner hvis han vinner alt.

Fortjent

- Det høres veldig bra ut. Hvis én mann greier å vinne fire renn i Hoppuka, fortjener han virkelig å bli millionær, sier Morten Ågheim til Dagbladet.

- Det viktigste er likevel at pengepremiene begynner å komme på et nivå som er til å leve av. Det er greit å vite at man har en brukbar årslønn hvis man henger med i toppen.

Ranværingen har den beste norske plasseringen i vinterens verdenscup (nr. 15), og har fortsatt et stykke igjen til toppen.

- Kan vi få en norsk hoppukemillionær?

- Det er neppe realistisk å tro det etter det vi har prestert så langt i år. Men det er ikke umulig. Jeg føler at jeg har noe på gang, og både Tommy (Ingebrigtsen) og Lasse (Ottesen) har vært knallgode på trening.

TV-penger

Vanligvis er seiersbonusen i verdenscupen 70000 norske kroner. At den ganges med fire i Hoppuka, skyldes at arrangørene håver inn ekstra mye penger fra TV-rettighetene. Stor publikumstilstrømning gir også penger i Hoppuke-kassa.

Den formidable sportslige suksessen til tyske og østerrikske hoppere, har også bidratt til at hoppsporten er i ferd med å oppnå samme interesse og status som alpint i Mellom-Europa.

<B>HAR SJANSEN: Morten Ågheim er for tida den beste norske hopperen.