Kan bli hyllet med kamp mot Norge

Kaptein Claus får æreskamp av Southampton etter ti år i klubben.

SOGNSVANN (Dagbladet.no): Claus Lundekvam er inne i sin tiende sesong i Southampton. I god, engelsk tradisjon, er det vanlig at man etter så lang tid i klubben får en testimonial-kamp (på godt norsk, æreskamp) på et passende tidspunkt i løpet av sesongen som en takk for lang og tro tjeneste.

- Det pleier vanligvis å være en kamp mellom dagens mannskap i klubben, og tidligere spillere, sier Claus Lundekvam til Dagbladet.no.

Viktig kamp

- Men kanskje Southampton kan spille en kamp mot det norske landslaget. Det hadde vært moro. Du skal i alle fall ikke se bort fra at jeg kommer til å invitere noen gamle landslagskolleger. Jeg har allerede gjort en del tanker rundt denne kampen, sier midtstopperen.

- Men hvis du møter Norge, hvem kommer du til å spille for?

- Det får vi se på. Det er ikke noe som er planlagt ennå, sier Lundekvam.

Den spesielle kampen veier ganske tungt dersom Lundekvam eventuelt skulle få tilbud fra en klubb i Premier League. Southampton rykket ned forrige sesong.

- Jeg er inne i testimonialsesongen min, og det teller helt klart om jeg må ta en sånn avgjørelse. Du får et spesielt forhold til klubben når du har vært der så lenge som meg, og jeg har også lyst på en slik kamp.

KLUBBSPILLER: Claus Lundekvam er inne i sin tiende sesong i Southampton. Her fra Premier League-møtet med Newcastle i mai 2004. Foto: Reuters/Scanpix
KLUBBSPILLER: Claus Lundekvam er inne i sin tiende sesong i Southampton. Her fra Premier League-møtet med Newcastle i mai 2004. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Skuffet over vrakingen

Lundekvam var skadet til de siste gruppespill-kampene med landslaget, og ble vraket til gårsdagens hjemmekamp mot Tsjekkia.

- Jeg føler jeg ikke har spilt meg ut, og det er veldig skuffende å ikke få være med. Samtidig har Brede (Hangeland) spilt bra, og jeg skjønte ganske tidlig at jeg ikke skulle få spille den kampen.

Hvem synes du Claus Lundekvam bør invitere til sin testimonial-kamp?
Og hvordan bør norske klubbspillere hedres??