- Kan bli joker mot Norge

Ronaldo-erstatter er i strålende form.

TILBAKE I VARMEN: Besiktas-spiller Ricardo Quaresma er tilbake på landslaget etter to år. Han har levert varene i Besiktas og funnet nettmaskene fire ganger. Nå vil han gjøre det samme mot Norge. Foto:Erik Berglund
TILBAKE I VARMEN: Besiktas-spiller Ricardo Quaresma er tilbake på landslaget etter to år. Han har levert varene i Besiktas og funnet nettmaskene fire ganger. Nå vil han gjøre det samme mot Norge. Foto:Erik BerglundVis mer

||| BRAGA (Dagbladet):  - Jeg er i min beste form og er klar for å gjøre mitt beste mot Norge, sier Ricardo Quaresma til Dagbladet.

Du skal lete lenge for å finne en som har brukt mer tid foran speilet enn Ricardo Quaresma. Han er lett å få øye på utafor spillerhotellet Falperra i Braga.

Med tre Louis Vuitton-vesker, smykker og en klokke som slår de flestes månedslønner, er han den eneste som stopper opp hos pressen. Resten av stjernegalleriet trasker rett forbi oss. Quaresma bruker god tid. Det er ikke uten grunn. 

Ute i to år For 26-åringen har igjen fått tillit på landslaget. Det er nesten to år siden sist han spilte med flagget på brystet. Etter at Ronaldo var nødt for å melde pass på grunn av skaden han pådro seg mot Mallorca, ble det plass til den tidligere Inter-spilleren.

- Jeg har alltid ønsket å være en del av stallen til Portugal, sier en fornøyd Quaresma. 

Og om stjernespilleren han fikk plassen til, sier Quaresma følgende: 

- Ronaldo er en stor spiller. Portugal trenger store spillere, men med han ute er vi bare nødt for å gjøre vårt beste, sier 26-åringen til Dagbladet. 

Stortalent Quaresma (26) var et av de virkelig store talentene i portugisisk fotball. Han var om mulig et større talent enn Cristiano Ronaldo som tenåring, men den store sportslige suksessen har latt vente på seg etter at han dro fra Porto til italienske Inter. 

Kantspilleren kjent for sin hurtighet, teknikk og styrke scoret bare ett mål på 24 kamper for Inter og ble i 2009 lånt ut til Chelsea. Det ble heller ingen suksess. Med bare fire kamper i utlånsperioden fikk han aldri legendestatus på Stamford Bridge.

Det er han i ferd med å få i Tyrkia.

Folkets favoritt Tidligere i år skrev han under for den tyrkiske klubben Besiktas, hvor han har levert varene sine. På ni kamper har han funnet veien til nettmaskene fire ganger.

Det er nok til at han er funnet verdig en plass i troppen til Portugal som møter Norge på Ullevaal førstkommede tirsdag.  

Pressen og folket i Portugal elsker den Lisboa-fødte spilleren.  

- Fansen forventer mye av ham her i Portugal. Han kan bli en joker mot Norge, sier den portgisiske journalist Luis Pena Viegas.

STILSIKKER: Quaresma på vei inn på spillerhotellet i Braga. Foto:Erik Berglund
STILSIKKER: Quaresma på vei inn på spillerhotellet i Braga. Foto:Erik Berglund Vis mer