- Kan bli kroken på døra

Therese Johaug stresser ikke, men er tydelig på hva konsekvensene i verste fall kan bli om hun får corona. Heidi Weng skulle helst gått alle skirenn i Norge.

CORONAFOKUS: Therese Johaug og de øvrige langrennsjentene har stort fokus på å unngå corona. Foto: Bjørn Langsem
CORONAFOKUS: Therese Johaug og de øvrige langrennsjentene har stort fokus på å unngå corona. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Langrennseliten er samlet på Beitøstølen foran den nasjonale langrennsåpningen som går fra fredag til søndag.

Samtidig som kvinnene og herrene endelig får testen formen i skisporet, ligger coronaviruset og ulmer i bakhodet til mange. Det er nærmest umulig å ikke tenke over pandemien, når både utøvere og journalister bader i antibac og går rundt med munnbind.

Therese Johaug (32) er en av de mest populære intervjuobjektene denne torsdagen, og går pliktoppfyllende fra bord til bord for å snakke med pressens utsendte. Hun stresser likevel ikke, verken her eller over sesongen.

- Jeg føler for min del så har jeg litt åpne ermer og prøver å ikke bruke så mye krefter på ting. Man må bare forholde seg til hvordan samfunnet er og smitten er ikke noe verken vi eller folk i skiforbundet får gjort noe med. Det viktigste er at det er forsvarlig hvis vi går skirenn, at det er innenfor de rammene som er tillatt, sier Johaug til Dagbladet.

Risikabelt

I verste fall kan utøvere som får covid-19 risikere hele langrennskarrieren, hvis en løper får nedsatt hjerte- og lungekapasitet. Det er tilfeller der personer har fått varige skader av viruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer