Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan bli like go' som Flo

BERGEN (Dagbladet): Brann- Litauen 4-0 (2-0). Trener Harald Aabrekk smilte som ei sol i regntunge Bergen i går etter at Brann hadde rundspilt A-landslaget fra Litauen. - Vi har et bedre lag enn i fjor, og Thorstein Helstad kan bli like god som Tore André Flo, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nettopp Harald Aabrekk, assistenttreneren for Nils Johan Semb, som får mye av æren for suksessen til måljegerne Tore André Flo og Sigurd Rushfeldt.

Har egenskapene

- Thorstein har de ekstra egenskapene som skal til for å bli en toppspiller. Han har farta og rykket og er involvert i utrolig mange sjanser. Jeg ser han står for pasningene og avslutningene, og jeg liker typen veldig godt.

- Han har et stort potensial, sier Aabrekk.

Thorstein Helstad har selv ambisjoner om å nå langt som fotballspiller og har ingenting imot å bli omtalt i så rosende ord av sjeftreneren.

- Klart jeg synes det er hyggelig å bli sammenliknet med en toppspiller i verdensklasse. Jeg stiller store forventninger til meg selv og tror at årets Brann-lag vil kunne kjempe om medaljer.

- Harald og de andre trenerne har klart å innarbeide en god arbeidsmoral. Vi jobber som et helt lag og har en kjempefin stemning blant guttene, sier Helstad.

Arbeidshest

Det ble ingen mål på 21-åringen i går, men han jobbet som en arbeidshest helt til han overraskende ble byttet ut sammen med hele laget da det gjensto 22 minutters spill.

- Jeg valgte å skifte alle for å gjøre ære på det medisinske støtteapparatet. Hele troppen på 22 mann er spilleklare og friske i beina, skryter Aabrekk.

- Vi spilte en god kamp mot et A-landslag som spilte uavgjort mot Skottland i EM-kvalifiseringen. Jeg har forstått at de stilte med sine beste, minus noen utenlandsproffer. Jeg er meget godt fornøyd, sier Harald Aabrekk.