Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan bli like god som Solskjær

Magne Hoseth ønsker seg Ole Gunnar Solskjærs rolle på landslaget. Han tror bare tida og klubben han spiller for skiller ham fra å bli like god som Solskjær.

MOLDE (Dagbladet): I går koste Hoseth seg med avisoppslagene etter storkampen mot Lillestrøm.

- En god følelse, sier han til Dagbladet etter ei restitusjonsøkt med joggesko på beina.

I dag tar Nils Johan Semb ut landslagstroppen som møter Irland 30. april.

- Det blir en bonus om jeg tas ut, sier Hoseth.

Han vet at det skal mye til for å få tillit. For Hoseth kjemper ikke mot hvem som helst.

- Jeg kan spille på flere plasser, men det er Solskjær-rollen jeg vil spille i og det er der jeg har utviklet meg. Men det er vanskelig å ta fra Solskjær landslagsplassen. Han er visekaptein, og gjør stort sett det meste på landslaget. I tillegg gjør han det bra på Manchester United.

Kan bli solgt

Men Hoseth kan vente, og tror tida kommer for ham også.

- Jeg føler at jeg kan bli like god som Ole Gunnar om jeg får utviklet meg skikkelig. Men kanskje må jeg komme meg til en større klubb, sier han.

Han vet at tida med Molde som arbeidsgiver kan gå mot slutten. Det skal ikke mange kamper som den mot LSK til for å bli salgbar. Molde er i budsjettknipe, og trenger pengene.

- Flere klubber har meldt sin interesse i vinter, men jeg har ikke villet snakke med noen. Har bare konsentrert meg om å bli frisk etter alle problemene, sier han.

Hoseth er for øvrig uenig med dem som hevder han har problemer defensivt.

Jobber også defensivt

- I tilbakelagte meter er det ikke mange som slår meg når det gjelder defensiv jobbing. Men det vises ikke at jeg jobber så godt fordi jeg ikke legger meg ned og takler. Jeg prøver heller å gjøre det enklere for dem som er bak meg. Mot Lillestrøm fikk for eksempel de andre det enkelt fordi jeg og Bernt Hulsker klarte å styre oppspillene til LSK.

Fra den kampen huskes uansett bare ballartisten.

- Hadde du fått lov til å spille for Norge som du gjorde mot Lillestrøm?

- Nei, det kan jeg ikke tenke meg. Landslaget er mer formet og satt i system. Der er alt så viktig. Det er viktig å spille på Molde også, men vi spiller jo mange kamper hele sesongen. Det blir egentlig urettferdig å sammenlikne klubblaget med landslaget som spiller langt sjeldnere.

KLIPP-BOKA: Magne Hoseth har fått overskrifter før, og har utklippsboka full. Går det som han håper, blir det mer i framtida. Mye mer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media