- Kan bli like mye bråk som på Ullevaal

Spår store protester under landskampen.

(Dagbladet.no) Da Norge tok imot Bosnia på Ullevaal for et drøyt halvår siden, ble hele stadion røyklagt av illsinte bosniere som kastet bluss inn på banen.

Infernoet førte til at spillerne ble sendt i garderoben og opprørspolitiet ble sendt inn på banen.

Onsdag er det duket for returoppgjør i den bosniske hovedstaden. Det kan bli veldig hett igjen.

Lederen i BH Fanaticos i Norge, Adnan Selimotic, forteller at det bosniske folk fortsatt er i harnisk. Ledelsen i fotballforbundet er så mislikt at de største stjernene fortsatt boikotter landslaget og på forrige hjemmekamp møtte bare 3000 tilskuere opp.

- Det kommer garantert til å bli protester fra tribunen på onsdag, sier Selimotic til Dagbladet.no.

Kan bli som i Oslo

Da kampen ble avbrutt og utsatt i en halvtime i mars, var det en seier for dem som sto bak pepringen av bengalske lys inn på Ullevaal-matta. Målet var å gjennomføre en protest som ville bli lagt merke til i Europa.

Toppledelsen i det bosniske forbundet beskyldes for korrupsjon, kampfiksing og religiøs diskriminering. Protestene og spillerboikotten kommer til å fortsette til ledelsen er fjernet, og ifølge Selimotic har UEFA nå bestemt seg for å undersøke disse anklagene.

SENDT I GARDEROBEN: Kampen var ikke mange sekundene gammel før Ullevaal så slik ut i mars. Mandag reiser lanslaget til Bosnia. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
SENDT I GARDEROBEN: Kampen var ikke mange sekundene gammel før Ullevaal så slik ut i mars. Mandag reiser lanslaget til Bosnia. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

- Tror du protestene på onsdag blir like store som på Ullevaal?

- Det kan fort bli noe liknende av det som skjedde i Oslo. Vanlige folk går ikke på kamp lenger, det er stort sett bare folk som drar på stadion for å protestere.

Setter pengene på Norge

Geir Ellefsen ved Majorstua politistasjon følger landslaget tett under reisene rundt i Europa, som sikkerhetsansvarlig. Han er ikke bekymret for sikkerheten i Sarajevo.

- Dette har ikke vært et tema hos oss en gang, sier han til Dagbladet.no.

For det er ikke de norske spillerne bosniske supportere vil rette sitt sinne mot. Det er bosniske fotballedere.

Denne konflikten har på mange måter ødelagt det bosniske landslaget. Stjernene er borte og moralen i laget er ifølge Selimotic svært dårlig. Han har liten tro på seier mot Norge.

Da de to lagene møttes på Ullevaal i mars, sa han at han håpte på norsk seier. Nå er han skråsikker på triumf for Åge Hareides menn.

- Kan bli like mye bråk som på Ullevaal

- Jeg skal ta opp lån i banken for å sette pengene mine på Norge. Det anbefaler jeg alle andre til å gjøre også, sier han.

- Kan bli like mye bråk som på Ullevaal
40 MINUTTER: Det tok lang tid før kampen ble startet igjen på Ullevaal.
BØTELAGT: Norges Fotballforbund fikk ei bot på 150 000 kroner av UEFA. Den bosniske bota var dobbelt så stor.
DÅRLIG STEMNING: Det bosniske folk er ikke spesielt glad i landslaget sitt og på forrige hjemmekamp møtte bare 3000 tilskuere opp.