Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan bli Norges nye toppscorer

Larviks svenske Lina Olsson (27) - kåret til Årets spiller i norsk eliteserie i 1996 og 97 - går med konkrete planer om å bli norsk statsborger.

Etter Sveriges fiasko i VM-kvaliken er det store muligheten for at den kjevhendte bakspilleren ber om norsk statsborgerskap.

- Jeg tenker på det. Jeg har vært i Norge så lenge at det vil på mange måter være et helt naturlig skritt for meg, sier Lina.

Vil til OL

- Jeg har veldig lyst til å delta i OL, og det norske landslaget blir vel min eneste sjanse, sa Lina til Dagbladet etter NM-finalen mot Bækkelaget sist lørdag.

Hun ble NM-finalens toppscorer sammen med Anja Andersen (8 mål hver). Lina har spilt for Larvik siden 1992 og for kort tid siden forlenget hun kontrakten med fire år til.

Inntil nå har Lina satset på at Sverige skulle klare å kvalifisere seg til VM i Norge i år, og dermed få sjansen til å gå videre til OL-spill. Men nylig tapte svenskene begge sine kamper mot Nederland i kvalik-gruppen. Svenskene må slå Litauen klart i to kamper, i tillegg må Litauen vinne begge sine kamper mot Nederland.

- Sjansene for det er minimale, men jeg er forpliktet til å håpe til kvaliken er helt over.

- Og jeg har ennå ikke snakket med Marit Breivik om situasjonen, sier Lina Olsson.

Skuddstyrke

Landslagssjefen Marit Breivik hentet Lina til Norge i sin tid som Larvik-trener. Marit har tidligere sagt at hun gjerne ser Lina på det norske landslaget. I går gjentok Breivik dette overfor Dagbladet:

- Jeg vet at Lina har OL som et stort mål.

- Hun er en spiller med stort utviklingspotensial. En skytter som kan gi oss den balansen i skuddstyrken fra alle plasser vi foreløpig mangler, mener Marit.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media