Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan bli nytt straffe-eldorado mot Nederland

Blir skjebnekampen avgjort fra 7-meteren?

TRYGGEST: Nora Mørk er Norges beste straffeskytter til nå. Hun har sju mål på sju forsøk.
TRYGGEST: Nora Mørk er Norges beste straffeskytter til nå. Hun har sju mål på sju forsøk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direkte 20.15: Følg Norge - Nederland i vårt håndballstudio

LILLEHAMMER (Dagbladet): Kontringer er såkalt enkle scoringer. Straffer skal også være mål.

Dermed ligger alt til rette for en målrik begivenhet mot Nederland i kveld.

Hurtige kontringer er nemlig en av styrkene til Norge og statistikken taler for mange sjumeterkast siden det er Nederland på motsatt side av banen.

14 straffer sist Da Norge møtte Nederland i Ekeberghallen i forkant av EM, ble det dømt 14 straffer. Ti til Norge og fire til nederlenderne.

De oransje topper dessuten straffestatistikken så langt i mesterskapet. Det har vært 45 sjumetere i deres fem kamper, bare Ungarn kan vise til et liknende tall - også de står registrert med 45.

NEST FLEST I EM: Maura Visser har scoret nest flest i EM, med sine 34 mål. 20 av dem har kommet fra sjumeteren. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
NEST FLEST I EM: Maura Visser har scoret nest flest i EM, med sine 34 mål. 20 av dem har kommet fra sjumeteren. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

I Norges kamper har det vært 40, det er bare tre lag som er foran på lista.

Nora Mørk, en av Norges fem straffeskyttere, tror dette kan være grunnen til at det ble så mange sjumetere mot Nederland sist - og kanskje igjen i kveld:

- De har støtende treere (midtforsvaret), som gjør at det blir mye rom inne på lina - som fort fører til straffekast, sier hun til Dagbladet.

Fem som rullerer Både Heidi Løke og Marit Malm Frafjord skaffer Norge mange muligheter fra sjumetersstreken.

- Og det var straffe hver gang i Ekeberghallen. Det var ikke sånn at vi fikk for godt betalt, det var ti straffer, sier Nora.

Selv sa hun etter kampen at hun er glad de deler på ansvaret, for å gjøre det vanskelig for målvaktene. Ofte har lagene én straffeskytter, som skyter helt til hun bommer. Da tar noen andre over. Norge bytter hele veien, selv om ei av jentene treffer på alle forsøk.

Etter fem EM-kamper har Norge 18 mål på 23 straffer. Nederland har 21 på 24. Visser gjør dem hakket kvassere.

Hos Nederland tar Maura Visser sjumeterne. Hun har nest flest mål i EM så langt, med 34 fulltreffere (Cristina Neagu har 37). 20 av målene til Visser har kommet på straffer. Hun har bare bommet på to.

- Jeg tror det blir en fartsrik kamp, for begge lag har mye tempo i kroppen. Og så håper jeg på en jevn kamp, da kan alt skje, sier Visser til Dagbladet.

Kan bli dramatisk kveld: Fem lag kan ende med seks poeng

KONSENTRERT: Tonje Nøstvold tar straffe.
KONSENTRERT: Tonje Nøstvold tar straffe. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!