EKSTRA ATTRAKSJONER:  Jan Frenningsmoen, som til daglig driver Skramstadseter Fjellstue, viser fram et par debutanter til søndagens halvmaratonløp i Oslo. Alle Foto: Thore-Erik Thoresen
EKSTRA ATTRAKSJONER: Jan Frenningsmoen, som til daglig driver Skramstadseter Fjellstue, viser fram et par debutanter til søndagens halvmaratonløp i Oslo. Alle Foto: Thore-Erik ThoresenVis mer

- Kan bli pinlig å løpe opp Karl Johan

En chihauaua, løshund og afrikansk fjellgeit skal løpe Oslo Maraton.

||| (Dagbladet): En afrikansk dverggeit, spansk løshund samt en chihuahuamix stiller til start på halvmaraton i Oslo søndag. Men først skal eieren løpe hel maraton.

- Jeg får se om jeg rekker det, men jeg må rundt på litt over tre timer og jeg vil jo ikke skuffe dyrene!

Jan Frenningsmoen, 49, driver velkjente Skramstadseter Fjellstue hvor menasjeriet er velkjente innslag. Ikke minst «Nosa», den tre år gamle, spretne afrikanske fjellgeita har en enorm fanklubb.

- Problemet er at hun er så glad i mat at hun antagelig parkerer seg på matstasjonene. Hun er dessuten en sosial skapning, så det kan bli lange opphold på drikkestasjonene, ler Jan til Dagbladet.

Han ser bare ett eneste problem for egen del:

- Jeg kommer antagelig til å legge meg litt foran, for det kan bli litt pinlig å løpe opp Karl Johan med dette menasjeriet. Folk kunne jo tro det er mine dyr!

Mistet Birkebeineren Men dyrevennen har en medhjelper som kommer bak og passer på å holde troppene samlet gjennom Oslos gater og langs byens brygger søndag.

- Vi skulle ha startet i Birkebeineren sist helg, så skuffelsen var stor da vi ikke fikk det til. I fjor løp vi halvmaraton alle fire, og det gikk kjempefint. Dyrene er vant til dette og elsker oppmerksomhet, sier Jan Frenningsmoen og går med på at «Nosa» rett og slett vantrives utendørs på Akershus festning hvor kvartetten ankom til avhenting av startnummer.

Dermed bar det raskest mulig innendørs for alle fjorten bena. Og SK Vidar-formann Nils-Jostein Helland kunne ønske en av de virkelig store attraksjonene i søndagens Fokus Bank Oslo Maraton velkommen.

I toppslag Det første «Nosa» gjorde, var å lette trykket både på blære og tarm på de ærverdige gulv. Mens lettbente «Milli» som løper hel maraton «uten å blunke» er den desidert raskeste av dem alle, svinset rundt i alle kroker.

OPS... Den spretne afrikanske fjellgeita, «Nosa», gjorde straks sitt. På gulvet, selvfølgelig.
OPS... Den spretne afrikanske fjellgeita, «Nosa», gjorde straks sitt. På gulvet, selvfølgelig. Vis mer

Vekten hennes er halvannen kilo, alderen litt høyere.

«Simba», den spanske løshunden, er 12 år og i toppslag foran søndagens start.

PS! Maratonarrangøren hadde to tilfeller av hjertestans i fjorårets løp. Dermed har SK Vidar øket den medisinske beredskap.

- Men vi burde kanskje stille med veterinær, undret Nils-Jostein Helland.

Oslo Maraton løpes på lørdag og søndag. Les mer om løpet på arrangørens hjemmesider.

PÅ MED KLÆRNE: Og selvsagt skal den halvmaratonløpende geita dresses opp.
PÅ MED KLÆRNE: Og selvsagt skal den halvmaratonløpende geita dresses opp. Vis mer