- Kan bli pinlig

Norske fotballeksperter mener Østerrike ikke bør undervurdere det norske laget i kveld. Selv med hele 13 debutanter kan Norge gjøre kvelden pinlig for østerrikerne mener Erik Thorstvedt.

ADVARER: Norske fotballeksperter advarer Østerrike mot Mats Møller Dæhli og de andre på «nødlandslaget». Foto: EXPA/ Florian Schrötter / NTB
ADVARER: Norske fotballeksperter advarer Østerrike mot Mats Møller Dæhli og de andre på «nødlandslaget». Foto: EXPA/ Florian Schrötter / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge – Østerrike onsdag kl. 20.45:

På flyet fra Gardermoen til Wien tirsdag tok nydøpt landslagstrenervikar Leif Gunnar Smerud med seg sitt «nødlandslag» for å gi VM-drømmen en siste sjanse for denne gang.

Blant disse 18 spillerne som har stilt opp for Norge i en krisesituasjon er det bare fem med landskamper fra før. Den desidert mest erfarne er «evigunge» Mats Møller Dæhli med 23 kamper med flagget på brystet.

Oppgaven er klar og tydelig, men likevel ikke lett å løse. Norge må slå Østerrike med 2–1 eller mer for å vinne Nations League-gruppa. Da rykker man opp til nivå A før neste utgave av landslagsturneringa og får en play-off-sjanse på en plass til VM i Qatar.

Og nettopp at de norske spillerne er i en så spesiell situasjon, trekker norske fotballeksperter fram som en fordel for Norges del.

- De kan senke skuldrene og den «ingenting-å-tape» holdninga har vi sett tidligere kan gjøre voldsomme utslag. Alle synes nok dette er veldig stas og kjemper man hardt samt har litt flaks, er ikke dette en umulighet, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer