- Kan bli seriemester med 0 poeng

VIF-trener Kjetil Rekdal har tro på at laget hans kan vinne serien selv om de taper sine to gjenværende kamper.

(Dagbladet.no:) RBK-spiss Frode Johnsen sa på TV i går kveld at han syns serieinnspurten rett og slett var litt merkelig.

Det Johnsen refererte til, var det samme som Dagbladet.no sin høsttabell for Tippeligaen viser: at bunnlagene gjør det best og gullkandidatene svakest.

Serieleder Vålerenga har vært minst dårlig av topplagene.

Selvsikker VIF-trener
- Dette viser jo at Tippeligaen er jevn, og at det ikke finnes lette kamper i den norske serien, svarer Kjetil Rekdal når Dagbladet.no viser ham den uhøytidelige tabellen for månedene september og oktober under formiddagens VIF-trening på Valle i Oslo.

Rekdal mener at denne uforutsigbarheten er noe av sjarmen ved fotball, og forteller at han tror dette er en naturlig utvikling på grunn av desperate lag i nedrykningsstriden.

- Vi vet at alle kamper er tøffe, og det gjelder ikke bare oss. Start har minst like tøffe kamper igjen som det vi har, og jeg tror vi blir seriemestere selv om vi skulle få null poeng på de siste to kampene, forteller Rekdal.

- Vi er iallfall de eneste som er i den situasjonen at vi kan vinne serien selv med 0 poeng.

Måltørke for serielederen

Om man er glad i statistikk eller ikke, tallenes tale er uansett klar.

MÅLTØRKE: Kjetil Rekdals Vålerenga-mannskap har slitt med å score mål i høstmånedene. Ser man bort fra hengekampen mot Molde, har VIF tatt kun fem poeng på de siste fem kampene. Foto: Tor Arne Dalsnes
MÅLTØRKE: Kjetil Rekdals Vålerenga-mannskap har slitt med å score mål i høstmånedene. Ser man bort fra hengekampen mot Molde, har VIF tatt kun fem poeng på de siste fem kampene. Foto: Tor Arne Dalsnes Vis mer

Vålerenga har tatt bare to poeng på sine siste fire kamper, og de har ikke scoret i noen av dem.

Etter en kjapp hoderegningsøvelse kommer Rekdal fram til at VIF har hatt 17 målsjanser i de nevnte kampene. Han tror forklaringen på måltørken er sammensatt.

- Vi har ikke møtt noen skitlag, akkurat.

- I det siste har vi møtt solide forsvar og gode keepere, og vi skal huske på at det er små marginer det er snakk om her, forteller en selvsikker Rekdal.

Vil banke RBK igjen
Dagens VIF-trening gikk veldig rolig for seg, med småspill og balltrilling som hovedingredienser for de spillerne som ikke restituerte kroppen etter gårsdagens kamp mot Viking.

- Vi skal ha en bra treningsuke denne uka, og jeg tror spillerne har hatt godt av landslagspausen, sier Rekdal som mener laget er på opptur etter gode andreomganger mot Lyn og Viking.

Han frykter ikke et formsterkt Rosenborg-lag, og har tro på at den negative trenden vil snu til helga.

- Vi har slått RBK i fire kamper på rad i Royal League og Tippeligaen, og vi skal slå dem igjen ved å spille vårt eget spill, forteller Rekdal.

- Det gjelder bare å sette sjansene.

Semb tror også på VIF
Tidligere landslagstrener Nils Johan Semb svarte i formiddag på spørsmål fra leserne i et nettmøte her på Dagbladet.no.

Semb sa at Start har rotet det til for seg, og han tror Vålerenga nå har matchball i kampen om seriegullet.

- Jeg tror Vålerenga tar det hvis de slår Rosenborg, svarte Semb på spørsmål om hvem som ble seriemestre.

BUNN SLÅR TOPP:</B> Dagbladet.no sin høsttabell for Tippeligaen viser at bunnlagene har gjort det best og topplagene har slitt i høstens serierunder.