Ole Gunnar Solskjær

Kan bli Solskjærs mareritt

I sommer var Harry Kane (28) ønsket av Ole Gunnar Solskjær (48) på Old Trafford. Nå kan han avgjøre nordmannens skjebne på Old Trafford.

STJERNER: Dele Alli og Harry Kane kan fort spille viktige roller for Tottenham mot Manchester United. Foto: NTB
STJERNER: Dele Alli og Harry Kane kan fort spille viktige roller for Tottenham mot Manchester United. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det stormer rundt Ole Gunnar Solskjær inn mot helgens oppgjør mot Tottenham. Et tap mot London-laget vil fort bety kroken på døra for nordmannen i Manchester United.

Det har heller på ingen måte vært rolig rundt Tottenham-trener Nuno Espírito Santo, som selv har tapt storkamper mot Chelsea og erkerival Arsenal så langt denne sesongen.

Tre av spillerne Espírito Santo kan sette sin lit til er Harry Kane, Dele Alli og Lucas Moura. Hadde ting vært litt annerledes, kunne alle tre ha spilt for Manchester United førstkommende lørdag.

Kanes kaos

I sommer var Harry Kane i fokus grunnet sitt ønske om å forlate Tottenham. Selv om veldig mye handlet om interessen fra Manchester City, kunne Dagbladet erfare at han var ønsket på Old Trafford.

28-åringen skal på ingen måte ha vært avvisende til en overgang til United, men prislappen viste seg å bli for dyr for både United og City foregående sommer.

United valgte heller å bruke pengene sine på Jadon Sancho fra Borussia Dortmund, samt den sensasjonelle returen til Cristiano Ronaldo fra Juventus.

KUNNE VÆRT ANNERLEDES: Harry Kane var koblet med en overgang til Manchester United. Foto: SANDRA MAILER/REX/SHUTTERSTOCK
KUNNE VÆRT ANNERLEDES: Harry Kane var koblet med en overgang til Manchester United. Foto: SANDRA MAILER/REX/SHUTTERSTOCK Vis mer

I tillegg ble de også enige om en ny kontrakt for Edinson Cavani, som denne sesongen bare har startet én kamp for United i Premier League (1-1, hjemme mot Everton).

Harry Kane har heller ikke stått til forventningene denne sesongen. På åtte kamper i ligaen har han registrert ett mål, men totalt står han med sju scoringer på 12 kamper i alle turneringer.

På 15 kamper totalt mot Manchester United har Kane fire scoringer, og kan slå i bordet med seks seire. Til gjengjeld har han sju tap og to uavgjort mot de rødkledde fra Manchester.

En annen som har vært nevnt i forbindelse med Manchester United er Dele Alli. 25-åringen har så langt spilt seks kamper for Tottenham, men har måttet se de siste tre oppgjørene fra benken.

Vi må ikke lenger tilbake enn til 2014 da en 18 år gammel Alli regelrett lekte seg mot United, da Milton Keynes Dons sjokkerte og smadret Louis van Gaals United 4-0 i ligacupen.

Det førte til at Alli ble koblet med flere av verdens største klubber, deriblant United, før han signerte for Tottenham.

SUPERDUO: Cristiano Ronaldo og Edinson Cavani ble svaret da Harry Kane ikke ankom Manchester United. Foto: REUTERS/Phil Noble
SUPERDUO: Cristiano Ronaldo og Edinson Cavani ble svaret da Harry Kane ikke ankom Manchester United. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

«Kjøp Dele Alli!»

Under serien «All or Nothing: Tottenham», som ble sluppet av Amazon i 2020, kom det fram i en samtale mellom daværende Spurs-trener José Mourinho, og Tottenham-direktør Daniel Levy, at Allis navn hadde vært et tema på Old Trafford, da Mourinho var United-trener.

- På to og et halvt år fikk jeg bare ett råd av Sir Alex Ferguson; «Kjøp Dele Alli! Med den mentaliteten, slik han spiller, den aggressiviteten han har. Han er en Manchester United-spiller, kjøp ham!», sa Mourinho.

Alli var i Englands landslagstropp til EM i 2016 og VM i 2018, men har ikke klart å vedlikeholde sitt skyhøye nivå. Dermed er han fort et av de store spørsmålstegnene inn mot United-kampen.

Likevel har engelskmannen flere minneverdige øyeblikk mot laget på Old Trafford i Spurs-drakta. Totalt har han tre mål på tolv kamper mot United, og har seks seire og seks tap mot de røde.

Den siste i trioen er Lucas Moura. I 2012 var nemlig brasilianeren, sammen med Neymar, ansett som det største talentet i brasiliansk fotball. Han herjet for São Paulo i hjemlandet, og skulle spille OL i London.

Manchester United var ryktet å være veldig interesserte i å hente angriperen, som til slutt endte opp med å signere for Paris Saint-Germain, før turen gikk videre til Tottenham.

BRASILIANERE: Det kan være duket for flere dueller mellom brasilianerne Lucas Moura og Fred. Foto: Pool via REUTERS/Matthew Childs
BRASILIANERE: Det kan være duket for flere dueller mellom brasilianerne Lucas Moura og Fred. Foto: Pool via REUTERS/Matthew Childs Vis mer

I 2019 bekreftet Lucas ryktene i et intervju med ESPN Brazil, som seinere ble videreformidlet av Goal.

- Jeg var utrolig nærme en overgang til Manchester United. Det var under Sir Alex Ferguson sin tid. Jeg endte opp med å velge PSG, og der var jeg i fem fantastiske år, forklarte Lucas.

29-åringen har bare spilt fem kamper mot Manchester United, men har to scoringer å vise til. Han har i tillegg to seire, men tre tap mot laget fra Old Trafford.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer