- Kan bli stygt

Erling Braut Haaland (22) har fått en strålende start på Manchester City-karrieren. Nå står gamleklubben Borussia Dortmund for tur.

I FORM: Erling Braut Haaland. Foto: Reuters
I FORM: Erling Braut Haaland. Foto: Reuters Vis mer
Publisert

Erling Braut Haaland har taklet overgangen til Manchester City med bravur og levert tolv scoringer på åtte kamper. Nå møter den norske superspissen gamleklubben Dortmund i sin nye lekegrind. I den tyske storklubbene leverte Haaland 86 mål på 89 kamper.

- Jeg tror det blir en spesiell kamp for Haaland, men det blir enda større når han returnerer til Dortmund i motsatt oppgjør, sier V Sport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet til Dagbladet.

Han synes det er liten tvil rundt hvem som er favoritt før onsdagens dyst.

- Det blir en morsom kamp, men City er nok fulle av energi og er soleklare favoritter. Jeg tror det kan bli ganske stygt for Dortmund, som ikke har sett bra ut i det siste.

MØTER GAMLEKLUBBEN: Erling Braut Haaland og Manuel Akanji har begge tatt turen fra Dortmund til Manchester City. Foto: Reuters
MØTER GAMLEKLUBBEN: Erling Braut Haaland og Manuel Akanji har begge tatt turen fra Dortmund til Manchester City. Foto: Reuters Vis mer

Dortmund-spillerne kommer fra et 3-0-nederlag mot RB Leipzig, mens Citys stjernegalleri fikk seg en hvilehelg.

- Dortmund hadde litt flyt med resultatene tidligere denne sesongen, men de har ikke sett bra ut spillemessig. Det er mange store spørsmålstegn i det laget og de har hatt lite å komme med offensivt. Det er vanskelig å se for seg hvordan Dortmund skal få med seg noe fra Manchester, sier kommentatoren.

- MAGISK AURA: Viaplays fotballekspert Petter Veland om hvorfor Erling Braut Haaland gjør det så bra i Champions League. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Vis mer

Bisgaard Sundet gleder seg spesielt til en duell.

- Dortmund har hentet inn Nico Schlotterbeck fra Freiburg, som har hatt godt tak på Haaland tidligere. Det blir en spennende duell.

Champions League, gruppe G:

Manchester C.11004-03
Borussia Dortmund11003-03
FC København10010-30
Sevilla10010-40

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer