- Kan bli tungt uten topplasseringer

Svindal redd for å bli hektet av i verdenscupen i Beaver Creek.

DETALJER: Bare små justeringer skiller Aksel Lund Svindal fra å være holde følge med de aller raskeste i ned utforløypa i Beaver Creek.Foto: SCANPIX/Matthew Stockman/Getty Images/AFP
DETALJER: Bare små justeringer skiller Aksel Lund Svindal fra å være holde følge med de aller raskeste i ned utforløypa i Beaver Creek.Foto: SCANPIX/Matthew Stockman/Getty Images/AFPVis mer

Aksel Lund Svindal var blant de aller raskeste på toppen, men tapte litt nederst. Bare småjusteringer skiller ham fra listetoppen.

Han kjørte inn til den niende beste tiden i den siste treningsomgangen før fredagens verdenscuputfor i Beaver Creek. Østerrikeren Hans Grugger var raskest, mens Svindal bare var 62 hundredeler bak.

- Nå skal jeg studere videoopptaket av gjennomkjøringen og se hva som skjedde nederst. Jeg har hørt at jeg var blant de aller raskeste på toppen, for så å tape litt i det nederste partiet.

- Det sier meg at jeg må gi mer gass fredag, og så må jeg finne en linje nederst som er raskere enn den jeg brukte i dag (torsdag), sa Aksel Lund Svindal til NTB etter torsdagens treningsrenn ned Birds of Pray-traseen.

- Det er småjusteringer som gjenstår før rennet nå. Jeg må treffe litt bedre nederst for å være med helt i toppen. Det gjelder å få med farta inn mot mål, sa Svindal, som la til at han føler seg veldig komfortabel før fredagens renn.

- For meg gjelder det å kjøre fort og være med i toppen i de tre rennene vi skal kjøre her i Beaver Creek. Hvis ikke jeg er med helt framme i disse rennene og får noen gode plasseringer, kan det bli tungt i den totale verdenscupen. Jeg skal ikke si at jeg kan bli hektet av etter disse rennene, men uten full klaff kan det bli tøft å ta igjen det tapte, mente Svindal.

Ingen problemer Forholdene var supre i Beaver Creek torsdag. Sola skinte fra en skyfri himmel, og Svindal var raskt med å si at han kjørte gjennom traseen helt uten problemer.

- Dette var en veldig kontrollert gjennomkjøring. Jeg føler meg i det hele tatt komfortabel her, og det er helt klart at jeg er en av dem som kan vinne dette rennet fredag, men da må jeg treffe hele veien ned.

- Det kommer til å bli veldig jevnt, så det er ikke mulig å gjøre feil for å være blant de aller best, slo Svindal fast overfor NTB.

Han har vært gjennom tre gjennomkjøringer i utfortraseen i Beaver Creek, og det er helt klart at den beste var torsdag i det flotte været.

Onsdag var forholdene helt håpløse, men Svindal kom greit gjennom da også, selv om han ikke så noen ting underveis på grunn av at det la seg is på kjørebrillene.

- Forholdene var ille onsdag. Det skal jeg ikke nekte for, men det var ikke verst for meg. Jeg kom meg jo gjennom, sa Svindal.

Raske skipar Svindal har brukt tre forskjellige skipar under gjennomkjøringene i Beaver Creek, og han er nå helt sikker på at alle skiene er raske. Så sikker er han ikke på utstyret i super-G, som står på programmet lørdag.

- Jeg har kjørt veldig mange runder på de forskjellige utforskiene mine, så jeg er ganske trygg på dem. Derfor har jeg da også et mye bedre utgangspunkt i utfor enn i super-G, men forholdene her er helt annerledes enn i Canada, så jeg tror nok at super-G-skiene mine kommer til å passe bedre her, sa Svindal.

- Før lørdagens super-G er det nødvendig med noen småjusteringer av skiene, la han til. Selv om han ikke fikk det til å klaffe i super-G-rennet i Lake Louise sist helg, oser han av trygghet og selvtillit før rennene i Beaver Creek. Det kommer nok av at han møter forhold og ei løype som passer ham mye bedre her enn i Canada.

- Hva er nøkkelen for å vinne fredagens renn?

- Jeg må være mye raskere ut av henget (etter Eagle-hoppet) enn jeg har vært på treningene. Dersom jeg ikke klarer å ligge helt i front der, kan det bli vanskelig å kjøre inn det tapte på flata og i svingene inn mot mål, sa Aksel Lund Svindal etter torsdagens gjennomkjøring.

Han sa også at den nederste delen av utfortraseen i Beaver Creek har fått mye mer sving enn tidligere. Det bør ikke nødvendigvis være en ulempe for de norske løperne, men for å få full klaff, gjelder det å treffe med linja.

Kjetil Jansrud valgte å stå over torsdagens trening for å få litt hvile.

Espen Lysdahl kjørte inn til en tid som var 5,09 sekunder svakere enn Grugger, noe som gjorde at han ikke var blant de 50 beste på den siste gjennomkjøringen før fredagens renn.

(NTB)