Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan bli utestengt

Real Madrid risikerer knallhard straff etter at fansen lagde apelyder mot Leverkusen.

Apelyder og nazihilsener overskygget fotballen på Santiago Bernabéu i går. Bare ei uke etter at spanske landslagssupportere hetset de mørke engelske landslagsspillerne, kom en ny dyster dag for internasjonal fotball.

Tirsdag ble Bayer Leverkusens mørke spiller Roque Junior gjentatte ganger trakassert under kampen mot Real Madrid. I tillegg til apelydene, viste TV-bildene Real-supportere som gjorde nazihilsen og sa «sieg heil» hver gang tyskerne hadde ballen.

Nå vil UEFA ta affære.

-  Straffen avhenger av alvorlighetsgraden. Det kan være snakk om å tvinge laget til å spille på bortebane, foran tomme tribuner. Eller til og med å ekskludere hele laget, sier UEFA-talsmann William Gaillard ifølge BBC.

Dommerrapporten

Roma måtte nylig spille to kamper for tomme tribuner etter at en gjenstand ble kastet mot dommer Anders Frisk under kampen mot Dinamo Kiev. Romas neste hjemmekamp er for øvrig av alle ting mot nettopp Real Madrid.

Real Madrid benekter at deres supportere er rasistiske.

-  Hvis disse hendelsene fant sted tirsdag, var de så små at ingen på banen og i klubben var klar over dem. Uansett, Real Madrid var den første spanske klubben som fordømte det som skjedde i kampen mellom England og Spania, skriver Real på hjemmesiden.

Mens FIFA avgjør hva som eventuelt blir straffen etter tilropene under landskampene i forrige uke, har UEFA myndigheten i Champions League-kamper.

-  Skuffende

-  Slovakia ble også tvunget til å spille én kamp på nøytral grunn etter rasistiske tilrop mot engelske spillere for noen år siden. I tillegg ble det i forrige uke utdelt bøter etter kampene til Sevilla og Sparta Praha. Vi vil se på dommerrapporten fra kampen i Madrid før vi bestemmer hva som skjer med Real, sier Gaillard.

-  Det finnes ingen standardstraff for slike hendelser. Straffen er avhengig av dommerrapporten, tidligere saker og videobevis.

Stjernespissen Michael Owen, er skuffet over egne fans.

-  Det er alltid skuffende å høre slikt som i går. Det har vært mye snakk om det den siste uka, og det er virkelig skuffende at det skjer igjen, sier han til Sky Sports.

NAZISYMPATIER: Enkelte i Real Madrids supporterklubb Ultra Sur har klare nazistiske tendenser. Her holder en av dem opp et nazi-flagg under en Champions League-kamp for noen år siden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media