Kan bli Vålerengas nye storinvestor

I sommer solgte den tidligere Vålerenga-spilleren Hans Petter Lundteppen firmaet sitt Hurtigruta Bilglass. Nå kan han bli Vålerengas nye storinvestor.

Skipsreder John Fredriksen har brukt mange nok millioner, og takker nå for seg i Vålerenga. Klubbledelsen har for lengst startet jakten på nye pengemenn. Høyt oppe på lista står bilglassmillionæren Hans Petter Lundteppen (40). Som allerede har vært i møter med klubben.

- Vi har pratet om det, bekrefter Lundteppen til Dagbladet.

- Det ville være meget hyggelig for klubben å få Lundteppen inn på eiersiden. Vi trenger sånne som han, som har både forståelse for og ønske om å hjelpe fotballen, sier Vålerenga-direktør Kjetil Siem.

Sjøl er Lundteppen mindre fornøyd med at navnet hans nå kommer ut.

- Jeg hadde ikke lyst til at navnet mitt skulle ut nå, sier han.

Er varamann

Hans Petter Lundteppen sitter i dag som varamann i elitestyret i Vålerenga Fotball. Han var i ni år inne som sponsor i klubben, men trakk seg etter eget utsagn ut fordi han ble mektig irritert da Vålerenga forlangte 600000 kroner for et klistremerke på shortsen. Nå sitter han på en liten eierandel. Som altså vurderes betydelig utvidet.

Lundteppen fikk noen få kamper for A-laget i 1981 og 1982 før han trappet ned i Grorud og MS. Nå spiller han for moro skyld i Vålerenga oldboys.

- Holder på sammen med Erik Foss, Tor Brevik og de gutta der, sier han.

Solgte firmaet

Siden 1990 har Lundteppen bygd opp sitt eget firma Hurtigruta Bilglass fra null til 44 ansatte og 50 millioner i omsetning. I juli ble firmaet kjøpt opp av Belron, som er verdens største selskap innenfor glass til kjøretøyer. Kjøpesummen er ikke kjent, men Lundteppen bør være sterk nok til å være med på å holde Vålerenga flytende.

- Mange har lyst til å være med, men det hjelper ikke om de ikke har midler, sier Siem.

Det har Lundteppen, og han har lyst til å hjelpe Vålerenga

- Vi har vært inne på det, og jeg skal nok det, sier han.

Men verken han eller klubben vil bestemme seg hundre prosent før Vålerenga har reddet plassen i Tippeligaen.

- Det er litt til og fra. Jeg vet ikke om det skjer eller ikke skjer, sier han.

- Verken vi eller investorene kan ta noen beslutninger nå, sier Siem.

Lundteppen er på langt nær ukjent med idrettsssponsing. Han har gjennom hele 90-tallet vært en velgjører for Oslo-idretten. I 1997 var han med på å redde Nordstrand Håndball, som sto på kanten av stupet. Nå sitter han som styremedlem i klubben.

Han var også tungt inne i Lyn, men er nå helt ute av Atle Brynestads klubb.

I sommer spyttet han også inn 75000 kroner for å holde Oslo Øst gående i førstedivisjon.

Men det er som småsponsor for omtrent alle klubbene på Oslos østkant han er mest kjent. Årlig har firmaet hans brukt rundt to millioner kroner på sponsing. Overfor Aftenposten har han karakterisert mye av sponsorengasjementet sitt som «blåkors».

Lundteppen har også støttet Petter Solberg, Ski Hockey og vannskikjørere.

Og en modellbilklubb.

<B>TILBAKE: </B> Hans Petter Lundteppen var sponsor i Vålerenga i ni år. Nå kan den tidligere eieren av Hurtigruta Bilglass bli klubbens største eier.