Kan bli vraket

Norges Snowboardforbund kan bli tvunget til å kutte landslaget fra elleve til fem utøvere på grunn av sponsorkrisa. Daniel Franck og Stine Brun Kjeldaas risikerer begge å ryke ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ingen tvil om at det er store problemer på landslaget. Noe må skje om det ikke kommer inn penger, sier Stine Brun Kjeldaas til Dagbladet.

Snowboardforbundet har mistet Shell og sitter nå med TINE som eneste store sponsor. Det har løperne allerede merket økonomisk.

- Til nå i sesongen har vi dekket alt sjøl. Vi har ikke fått noe støtte. Det har vært utrolig dårlig, sier Brun Kjeldaas.

- Dramatisk

Espen Arvesen måtte legge opp som aktiv etter det stygge fallet i Salt Lake-OL. Nå sitter han i styret i Snowboardforbundet med ansvar for sponsorer. Han bekrefter at det går mot reduksjon av utøvere på styremøtet.

- Det stemmer det. Landslaget blir trolig kuttet ned. Det blir avgjort ikke som det er i dag, sier han.

Etter det Dagbladet erfarer ligger Daniel Franck, Eirik Haugo, Per Løken, Christian Halland og Henning Marthinsen an til å miste plassen blant gutta. Marius Otterstad, Halvor Lunn og Kim Christiansen får fortsette.

- Dette er dramatisk. Alt blir avgjort på møtet 17. januar, men jeg har fått gode skussmål, og får visst fortsette, bekrefter Otterstad som er et av OL-håpene for 2006.

Kortsiktige sponsorer

Blant jentene ser det ut til at Lisa Wiik og Stine Brun Kjeldaas må ut. Bare Kjersti Buaas får fortsette. - Dette er veldig synd. Vi har et landslag helt i verdenstoppen. Rart at det ikke er mulig å få inn sponsorkroner, sier Brun Kjeldaas.

Espen Arvesen mener at sponsorer med interesse for snowboard tenker for kortsiktig.

- Det er synd at sponsorene hopper på enkle løsninger og inngår avtaler med enkeltutøverne istedenfor med forbundet, sier han.

Det er derfor Snowboardforbundet muligens satser mer på talentene enn de profilerte utøverne heretter.

Generalsekretær Annika Johnsson opplyser at landslagssutøverne i lang tid har vært klar over at det kan bli store reduksjoner i antall løpere.

- Dette bør ikke komme som en overraskelse, sier Johnsson til Dagbladet.

KAN RYKE UT: Norges meritterte snowboardere Daniel Franck og Stine Brun Kjeldaas risikerer å miste landslagsplassene sine. - Det er ingen tvil om at det er store problemer på landslaget. Noe må skje om det ikke kommer inn penger, sier Stine til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer